ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Πούτιν: «Αναμένω την άμεση ένταξη του Ιράν στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση»

Το Ιράν είναι ήδη μέλος των BRICS

Β.Πούτιν: «Αναμένω την άμεση ένταξη του Ιράν στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση»

Η Ρωσία αναμένει ότι οι χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ) θα ολοκληρώσουν αμέσως τις διαδικασίες επικύρωσης για την ένταξη του Ιράν στη δομή, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Προσβλέπουμε στην άμεση εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών επικύρωσης από όλα τα κράτη μέλη», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σταθερή αύξηση της παγκόσμιας προβολής του Ιράν και της ένταξής του σε διεθνή πολυτομεακό οργανισμό. Αυτό το καλοκαίρι, η χώρα προσχώρησε στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ένα εμπορικό και πολιτικό μπλοκ που περιλαμβάνει τρία από τα πέντε μέλη των BRICS. Το Ιράν έγινε πλήρες μέλος του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης τον Ιούλιο και εντάχθηκε στο μπλοκ των BRICS τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε εν μέσω της συνεδρίασης του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (ΕΟΚ) Μιχαήλ Μιάσνικοβιτς, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξέι Όβερτσουκ και ο Ιρανός υπουργός Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου Αμπάς Αλιαμπαντί. Η συμφωνία υπεγράφη επίσης από εκπροσώπους της Λευκορωσίας, της Αρμενίας, του Καζακστάν και του Κιργιστάν.

Εκτός από το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στη γόνιμη εταιρική σχέση της ΕΑΕΕ, οι ηγέτες των χωρών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ) συμφώνησαν επίσης να διοργανώσουν τη σύνοδο κορυφής για την επέτειο του 2024 στη Μόσχα, δήλωσε ο Πούτιν.

«Όπως έχουμε σημειώσει, το επόμενο έτος συμπληρώνεται η 10η επέτειος από τη σύναψη της θεμελιώδους συνθήκης της ΕΑΕΕ. Συμφωνήσαμε τώρα ότι, δεδομένου ότι πρόκειται για μια επετειακή εκδήλωση. Όλοι συμφώνησαν με την πρότασή μου να διεξαχθεί η σύνοδος κορυφής αφιερωμένη στην επέτειο αυτή στη Μόσχα τον Μάιο του 2024», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η σύνοδος κορυφής «θα ανοίξει μια νέα δεκαετία στενών κοινών εργασιών για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης, τη βελτίωση της ευημερίας και της ποιότητας ζωής των πολιτών όλων των χωρών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.