ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Ρ. Λιάγιτς: “Αναγκαία η συμφωνία Σερβίας-ΔΝΤ”

Ρ. Λιάγιτς: “Αναγκαία η συμφωνία Σερβίας-ΔΝΤ”

Εν αναμονή της επίσκεψης εκπροσώπων του ΔΝΤ στο Βελιγράδι, ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Ρασίμ Λιάγιτς δήλωσε ότι η Σερβία χρειάζεται μία νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα χθεσινά εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Επίπλων, Εξοπλισμού και Εσωτερικής Διακόσμησης, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, ο υπουργός διευκρίνησε ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της διεθνούς οικονομικής αξιοπιστίας της χώρας.

Η συμφωνία με το ΔΝΤ είναι επίσης σημαντική λόγω της στήριξης που θα λάβει η χώρα από ειδικούς καθώς και των ευκαιριών για χαμηλότοκα δάνεια, στο μέλλον, σημείωσε ο Ρ. Λιάγιτς.

Ερωτηθείς εάν η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ο Σέρβος υπουργός ανέφερε ότι η όλη υπόθεση δεν σχετίζεται με όρους και «τελεσίγραφα» αλλά με τα ίδια τα συμφέροντα της χώρας.

«Πρέπει να μειώσουμε το έλλειμμα και τις δαπάνες του το συντομότερο δυνατό. Το κράτος θα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα και να επιδείξει υπευθυνότητα εάν θέλει να διατηρήσει πλήρες το δικαίωμα να απαιτεί και από τους άλλους να κάνουν το ίδιο» πρόσθεσε ο Ρ. Λιάγιτς.

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα, αναμένεται στο Βελιγράδι αποστολή του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σερβίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίο, ο Ρ. Λιάγιτς είπε ότι η χώρα του «θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να γίνει μέλος συνεχίζοντας, παράλληλα, να είναι προστατευμένη από το εμπόριο που σχετίζεται με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.