ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανό-βρετανική ναυτική άσκηση στο Ιόνιο

Αλβανό-βρετανική ναυτική άσκηση στο Ιόνιο

Σε κοινή στρατιωτική άσκηση με την ονομασία “Albanian Lion 2012″ προχώρησαν οι δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Αλβανίας  στις16-17 Νοεμβρίου σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Βρετανικού βασιλικού Ναυτικού σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αλβανικού γενικού επιτελείου aaf.mil.al/.

Στην στρατιωτική άσκηση μαζί με άλλα πολεμικά πλοία και ελικόπτερα, συμμετείχε και ένα από τα κυριότερα πλοία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το “HMS Illustrious“, αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας ενώ η άσκηση χαρακτηρίζεται  πολύ σημαντική για την εθνική ασφάλεια της Αλβανίας . Συνολικά συμμετείχαν 5 πλοία , ένα αποβατικό μία φρεγάτα ένα ελικοπτεροφόρο  καθώς και πλοία εφοδιασμού του βρετανικού βασιλικού Ναυτικού αλλά και  Βρετανοί πεζοναύτες με επιθετικά  ελικόπτερα   τύπου Apache, Lynxs, SeaKing, Merlin καθώς και τεθωρακισμένα οχήματα παντός χρήσης.

Σύμφωνα με το αλβανικό επιτελείο,  η ναυτική άσκηση  εστιάστηκε σε  επιχειρήσεις εκκένωσης, σε κοινές δράσεις με τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις, σε θαλάσσιες ασκήσεις ελιγμού μάχης και απόβασης δυνάμεων , σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά και  σε άσκηση  υποθαλλάσιου έλεγχου πλοίων. 

Τις ασκήσεις παρακολούθησαν από το πλοίο “HMS Illustrious“, ο Πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, ο υπουργός Άμυνας Αρμπέν Ιμάμι  ο Αλβανός αρχηγός του γενικού επιτελείου υποστράτηγος Xhemal Gjunkshi και άλλοι ανώτατοι Aλβανοί και Bρετανοί αξιωματικοί.

Οι αλβανό-βρετανικές στρατιωτικές ασκήσεις έλαβαν χώρα στα ανοιχτά του Κόλπου του Αυλώνα και σε κοντινή απόσταση με την Χιμάρα.

Υπενθυμίζεται  πως πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα ξεκίνησε έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο Πέλαγος .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

                       

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.