ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΠΓΔΜ: Δεύτερη μέρα «μάχης» στη Βουλή -Συναίνεση ψάχνει ο Ζάεφ

ΠΓΔΜ: Δεύτερη μέρα «μάχης» στη Βουλή -Συναίνεση ψάχνει ο Ζάεφ

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής των Σκοπίων για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την αλλαγή του συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς πάνω από 50 βουλευτές έχουν γραφτεί στους καταλόγους για να μιλήσουν.

Η πρώτη μέρα της συζήτησης είδε τα κόμματα του συνασπισμού και την αντιπολίτευση να παραμένουν περιχαρακωμένοι στις θέσεις τους με τοπικά ΜΜΕ, όπως το A1on να επισημαίνουν ότι εξανεμίζονται οι ελπίδες για συναίνεση καθώς ούτε ο ανεξάρτητος βουλευτής Φέριντ Μούχικ δεν υπερψήφισε την ημερήσια διάταξη μολονότι είχε ανακοινωθεί ότι εξασφαλίστηκε η απρόθυμη έστω υποστήριξή του στη συμφωνία.

Η κυβέρνηση, που φέρεται να ελέγχει 72 από τις 120 έδρες απηύθυνε νέα έκκληση στους βουλευτές της αντιπολίτευσης να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές αντιπαλότητες και να εγκρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών δίνοντας ώθηση στις ελπίδες της χώρας για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Ας δείξουμε στον κόσμο ότι πάνω από τις εσωτερικές πολιτικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις έχουμε ένα κοινό συμφέρον, το μέλλον της χώρας μας», είπε ο Ζόραν Ζάεφ. «Καλώ τους βουλευτές να σκεφθούν και να κοιτάξουν το μέλλον και να στοχαστούν αν θέλουν μια ευρωπαϊκή Μακεδονία ή την απομόνωση, τη φτώχεια και την ανασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνισε ότι ήρθε η ώρα να μπουν στην άκρη οι μνησικακίες για την πολιτική κρίση που οδήγησε πέρυσι στην ανατροπή της κυβέρνησης του VMRO-DPMNE που βρισκόταν για πάνω από δέκα χρόνια στην εξουσία. Ενώ αναφέρθηκε και στα επεισόδια του περασμένου Απριλίου όταν όχλος εθνικιστών εισέβαλε στη Βουλή και μαζί με βουλευτές του VMRO προπηλάκισαν τον Ζάεφ και συμμάχους του. «Ιδού η ευκαιρία να συγχωρέσουμε τους εαυτούς μας. Ας δώσουμε τα χέρια», είπε σε μια δήλωσε που ερμηνεύτηκε από πολλούς ως πρόταση χορήγησης αμνηστίας για τα άτομα που διώκονται για την επίθεση προκειμένου να αποσπάσει ψήφους από την αντιπολίτευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.