Πρόεδρος Σερβίας: «Δεν παίζω με δημοψηφίσματα – Αρνητικό παράδειγμα αυτό που έγινε στα Σκόπια»

Πρόεδρος Σερβίας: «Δεν παίζω με δημοψηφίσματα – Αρνητικό παράδειγμα αυτό που έγινε στα Σκόπια»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση για το Κοσσυφοπέδιο εάν δεν γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία του λαού, υποδεικνύοντας, μάλιστα, ως αρνητικό παράδειγμα το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το είπα εκατό φορές. Δεν παίζω όπως η «Μακεδονία» με συμβουλευτικά δημοψηφίσματα, τα οποία πάντα έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο. Νομίζω, ωστόσο, ότι είναι μια καλή συμφωνία με την Ελλάδα και για αυτό τους συγχαίρω, αλλά με τον τρόπο που έγινε δεν θα το έκανα ποτέ», είπε ο Βούτσιτς στη σερβική τηλεόραση Hepi.

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, ο επικεφαλής του Σερβικού κράτους, πρόσθεσε ότι όταν το δημοψήφισμα αποτυχαίνει, το μόνο που μπορεί να κάνει αυτός που έχασε είναι να πάει στο σπίτι του.

«Εάν γινόταν δημοψήφισμα στη Σερβία (για το Κοσσυφοπέδιο), και είχαμε πάρει το 49%, ενώ η άλλη πλευρά το 51%, θα έπρεπε να παραιτηθώ και να πω ότι το δημοψήφισμα σύμφωνα με το Σύνταγμα ήταν αρνητικό, αφού οι πολίτες αποφάσισαν διαφορετικά.

Αυτός θα ήταν ο επίλογος- επειδή οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τους πολίτες», είπε.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι οι λαοί είναι οι φορείς της ανώτατης κυριαρχίας και δεν μπορεί να πάει κάποιος εναντίον του λαού (όταν υπάρχει δημοκρατία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.