ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σκόπια: Παραιτήθηκε ο Ζ.Ζάεφ – Εκλογές στις 12 Απριλίου – Χάνεται ακόμα και το «Βόρεια» από το «Βόρεια Μακεδονία»

Σκόπια: Παραιτήθηκε ο Ζ.Ζάεφ – Εκλογές στις 12 Απριλίου – Χάνεται ακόμα και το «Βόρεια» από το «Βόρεια Μακεδονία»

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να παραιτηθεί αύριο από τη θέση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, με τη χώρα να πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές στις 12 Απριλίου με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Μάλιστα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση δύο υπουργεία θα αναλάβει το VMRO, ανάμεσα στα οποία και το κομβικό υπουργείο των Εσωτερικών.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε τόσο το VMRO όσο και το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» θα σκληρύνουν την στάση τους τόσο προεκλογικά όσο και μετά τις εκλογές, αφού θεωρούν πως η Ευρώπη τους «πρόδωσε».

Ως αποτέλεσμα κινδυνεύουν να χαθούν κι αυτά τα ελάχιστα που αποκόμισε η Ελλάδα από την συμφωνία των Πρεσπών και να της μείνουν μόνο οι… εθνικές υποχωρήσεις.Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα του φαεινού σχεδίου Τσίπρα-Κοτζιά που βάσισαν μία εθνική συμφωνία στο τι θα αποφασίσει η… Γαλλία και Ολλανδία

Μάλιστα σε ενδεχόμενη επικράτηση του, το VMRO έχει υπονοήσει πως θα υποσκάψει τη συμφωνία (από τη μεριά των Σκοπίων πάντα, θα κρατήσει αυτά που το συμφέρουν όπως γλώσσα και εθνικότητα), άλλωστε ήδη με την «φιλική κυβέρνηση Ζάεφ» έχουν σημειωθεί πάνω από 80 παραβιάσεις.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είχε αποφασίσει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μετά την άρνηση της Ένωσης, τον περασμένο Οκτώβριο, για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, κάτι που προκάλεσε πολιτικές αναταράξεις στη χώρα και αποδυνάμωσε σημαντικά την κυβέρνησή του.

Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση στα Σκόπια η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από αυτές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, 100 ημέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή στις 3 Ιανουαρίου πρέπει να σχηματιστεί μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα παραιτηθεί και στη θέση του θα οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το κυβερνών κόμμα » (SDSM).

Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και δύο υπουργοί από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση θα αναλάβει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός αναμένεται να οριστεί ο νυν υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και αντιπρόεδρος του SDSM.

O Όλιβερ Σπάσοφσκι θα παρουσιάσει αύριο το βράδυ στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ακολούθως αυτή αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Ζόραν Ζάεφ θα παραμείνει αρχηγός του SDSM και θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει στις εκλογές του Απριλίου και θα επανέλθει στον πρωθυπουργικό θώκο.

Από τη μεριά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι εμφανίστηκε σίγουρος ότι το κόμμα του θα σημειώσει μεγάλη νίκη στις εκλογές του Απριλίου,άλλωστε οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν πρώτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον το VMRO έχει δεσμευθεί πως δεν θα τηρήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα σε περίπτωση επικράτησής του η Ελλάδα να βρεθεί σε ακόμα δεινότερη θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.