ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μαυροβούνιο: Έφερε γκρίνιες η άρση μέτρων – Δεν ανοίγει τα σύνορα της για τους Σέρβους

Μαυροβούνιο: Έφερε γκρίνιες η άρση μέτρων – Δεν ανοίγει τα σύνορα της για τους Σέρβους

Μπορεί το Μαυροβούνιο να ανοίγει σιγά – σιγά τα σύνορα του, επιτρέποντας σε πολλούς πολίτες ξένων χωρών να περάσουν στη χώρα, όμως κάτι τέτοιο δεν θα ισχύει για τους Σέρβους, καθώς συμπεριλήφθηκε στις χώρες στους πολίτες των οποίον η είσοδος θα επιτραπεί μετά την 1η Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απέδωσε πολιτικό χαρακτήρα στην απόφαση και δήλωσε ότι η Σερβία δεν θα απαντήσει με το ίδιο μέτρο απαγορεύοντας την είσοδο πολιτών του Μαυροβουνίου. «Θα κρατήσουμε τα σύνορα μας ανοιχτά για όλους διότι αυτό συνάδει με το ευρωπαϊκό πνεύμα και το σερβικό πνεύμα των φιλικών και αδελφικών σχέσεων.

Από την άλλη, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε και τιμωρία για το 30% των πολιτών του Μαυροβουνίου σερβικής εθνότητας» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Παρ όλα αυτά η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε σήμερα να άρει την άδεια προσγείωσης αεροπλάνων του εθνικού αερομεταφορέα του Μαυροβουνίου «Montenegro airlines» στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ενέκρινε προχθές το πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα που θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να επιτραπεί η είσοδος σε ταξιδιώτες από χώρες που παρουσιάζουν λιγότερα από 25 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους. Στην λίστα των χωρών αυτών συμπεριλαμβάνονται: η Αλβανία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Γερμανία και η Ελλάδα. Ο αποκλεισμός της Σερβίας προκάλεσε ένταση στις ήδη τεταμένες σχέσεις –εξαιτίας του εκκλησιαστικού ζητήματος- Βελιγραδίου και Ποντγκόριτσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.