ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέα δημοσκόπηση στη Σερβία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο πιο δημοφιλής ξένος πολιτικός ηγέτης

Δεν φταίει η Ρωσία και ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Νέα δημοσκόπηση στη Σερβία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο πιο δημοφιλής ξένος πολιτικός ηγέτης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει ο πιο δημοφιλής ξένος πολιτικός ηγέτης στη Σερβία.

Το 45% των πολιτών στη Σερβία εξέφρασε θετική άποψη για τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Demostat στα μέσα Ιουνίου. Την συμπάθεια των Σέρβων πολιτών κερδίζουν επίσης ο Βίκτορ Ορμπάν με το 37% του δείγματος να εκφράζει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και ακολουθούν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζιπίνγκ (12%) και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (11%).

Δεν φταίει η Ρωσία και ο Β.Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία το 54% πιστεύει ότι την ευθύνη φέρει αποκλειστικά το ΝΑΤΟ ενώ μόνο το 7% των πολιτών θεωρεί υπεύθυνη την Ρωσία. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 80% των πολιτών είναι αντίθετο με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Το 53% δεν επιθυμεί να εναρμονίσει το Βελιγράδι την εξωτερική πολιτική με την πολιτική των Βρυξελλών ενώ το 43% πιστεύει ότι, αν ασκηθούν πιέσεις, η Σερβία θα πρέπει να αρνηθεί την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι υπάρχει ραγδαία αύξηση των ευρωσκεπτικιστών.

Εάν αύριο γινόταν δημοψήφισμα, το 34% θα ψήφιζε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ ενώ κατά θα ψήφιζε το 51% των πολιτών. Σε ανάλογη δημοσκόπηση, που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, το ποσοστό των υποστηρικτών της ένταξης στην ΕΕ ήταν 45%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημοσκόπηση της Demostat πραγματοποιήθηκε το διάστημα από τις 13 έως τις 22 Ιουνίου με συμμετοχή 1.203 πολιτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.