Τα Σκόπια θα δωρίσουν 12 επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 Hind στην Ουκρανία – «Δεν επηρεάζεται η μαχητική μας ισχύ»

Θα αντικατασταθούν από 8 ελικόπτερα δυτικής κατασκευής

Τα Σκόπια θα δωρίσουν 12 επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 Hind στην Ουκρανία – «Δεν επηρεάζεται η μαχητική μας ισχύ»

Πρόταση για την αποστολή 12 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24 στην Ουκρανία θα υποβληθεί προς έγκριση κατά την επόμενη συνεδρίαση της κυβέρνησης των Σκοπίων, ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας Slavjanka Petrovska στις 25 Μαρτίου, σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης Nezavisen.

Η Petrovska είπε ότι η απόφαση δεν θα επηρεάσει τη μαχητική ετοιμότητα του στρατού των Σκοπίων, καθώς «ο εξοπλισμός βρίσκεται ήδη στο τέλος της χρήσης του, σύμφωνα με τα σχέδια εκσυγχρονισμού μας», όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.

«Όλος ο εξοπλισμός που έχει δοθεί μέχρι στιγμής έχει να κάνει με το αίτημα των ουκρανικών αρχών, οι οποίες μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν, αλλά και να τον συντηρήσουν», πρόσθεσε η υπουργός.

Η υπουργός αποκάλυψε ότι τα Σκόπια, τα  οποία έγιναν πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το 2020, θα αγοράσουν  οκτώ νέα δυτικής κατασκευής ελικόπτερα για να αντικαταστήσουν τα Mi-24.

Ο στρατός των Σκοπίων παρέλαβε τα ελικόπτερα Mi-24 από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με την μαχητική ομάδα του Αλβανικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού το 2001.

Δέκα από τα ελικόπτερα είναι της έκδοσης Mi-24V που μπορούν να οπλιστούν με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους 9M114 Shturm εκτός από μη κατευθυνόμενους πυραύλους, βόμβες και πολυβόλα.

Τα άλλα δύο είναι της έκδοσης αναγνώρισης και παρατήρησης πυροβολικού Mi-24K.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.