ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βερολίνο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 7χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο της

Η δεύτερη μαθήτρια, οκτώ ετών, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη, αλλά σε σταθερή κατάσταση

Βερολίνο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 7χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο σχολείο της

Η 7χρονη μαθήτρια που δέχθηκε την Τετάρτη επίθεση στον χώρο του σχολείου της στο Βερολίνο από έναν 38χρονο, ο οποίος της κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στον λαιμό, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε ο εισαγγελέας Σεμπάστιαν Μπούχνερ.

Όπως επισήμανε, τα κίνητρα παραμένουν ασαφή, αν και ερευνώνται οι πιθανότητες ψυχικής νόσου και χρήσης ναρκωτικών, καθώς «ο άνδρας ήταν εκτός εαυτού».

Άλλη μία μαθήτρια, οκτώ ετών, νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη, αλλά σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο 38χρονος άνδρας, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, μπήκε στο σχολείο στην περιοχή Νοϊκέλν, στο Βερολίνο, περνώντας τα κάγκελα, λίγο μετά τις 15:00, όταν στο προαύλιο βρίσκονταν μαθητές του ολοήμερου.

Κατευθύνθηκε προς μια παρέα κοριτσιών που έπαιζαν πινγκ πονγκ και μαχαίρωσε επανειλημμένα τις δύο μαθήτριες, ενώ άλλα παιδιά παρακολουθούσαν. Μετά κάθισε στο έδαφος, άναψε και τσιγάρο και περίμενε μέχρι τη σύλληψή του.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για απόλυτα μεμονωμένο περιστατικό», δήλωσε ο εισαγγελέας. «Τι κίνητρα θα μπορούσαν να υπάρχουν για να μαχαιρώσει κανείς δυο παιδιά; Εξετάζουμε ενδεχόμενο ψυχικής νόσου και χρήσης ναρκωτικών», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι ο δράστης κρατείται σε ψυχιατρείο και όχι στις φυλακές. Αργότερα σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή με την κατηγορία «απόπειρας ανθρωποκτονίας και πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης του κρατυιδίου, το προσωπικό των σχολείων του Βερολίνου είναι εκπαιδευμένο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ωστόσο, όπως σημείωσε, «δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.