ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βιετνάμ: Διαφανές τουριστικό υποβρύχιο προσφέρει «μαγική» εμπειρία στους επιβάτες του (φωτο)

Οι επιβάτες του «Triton DeepView 24» θα μπορούν να δουν ναυάγια, υφάλους και μια παράσταση δυτών

Βιετνάμ: Διαφανές τουριστικό υποβρύχιο προσφέρει «μαγική» εμπειρία στους επιβάτες του (φωτο)

Ένα πρωτοποριακό υποβρύχιο καλωσόρισε τους επιβάτες στις πρώτες του δημόσιες καταδύσεις σε μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση για τον υποθαλάσσιο τουρισμό.

Όπως αναφέρει το CNN, το «Triton DeepView 24», που κατασκευάστηκε από την εταιρεία πολυτελών υποβρυχίων «Triton Submarines» με έδρα τη Φλόριντα, άρχισε να λειτουργεί στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα «Vinpearl», στο νησί Hon Tre του Βιετνάμ.

Αν και είχε παραδοθεί στο ξενοδοχείο πριν δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που είχε «παγώσει» τον τουρισμό, δεν είχε τεθεί σε λειτουργία.

Το σκάφος διαθέτει 24 θέσεις, μπορεί να φτάσει σε βάθος έως και 100 μέτρα και το κύτος του είναι φτιαγμένο από διαφανές ακρυλικό, παρέχοντας μία ασύγκριτη υποβρύχια εμπειρία στους επιβάτες.

«Θα μπορούν να δουν ναυάγια, υφάλους και θαλάσσια ζωή, καθώς και μια 30λεπτη παράσταση δυτών με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα», όπως υποστηρίζει η διεύθυνση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Με μήκος 15,4 μέτρα, το διαφανές υποβρύχιο «Triton DeepView 24» περιγράφεται από τους κατασκευαστές του ως «σχεδόν αθόρυβο, με μηδενικές εκπομπές άνθρακα ή λυμάτων». vietnam2

Η παραγγελία από τη «Vinpearl», τον μεγαλύτερο ξενοδοχειακό φορέα του Βιετνάμ, έγινε το 2017 ως απάντηση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για «διακοπές με βάση την περιπέτεια και την εμπειρία».

Το «Triton DeepView 24, γνωστό και ως υποβρύχιο «Vinpearl Nha Trang», παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2020.

Ωστόσο, «η παρθενική του εμφάνιση στα νερά του νησιού Hon Tre του Βιετνάμ καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19», όπως δήλωσε ο Μπρους Τζόουνς, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Triton Submarines».

«Το διαφανές τουριστικό «Triton DeepView 24» αντιπροσωπεύει μια τεράστια πρόοδο στην καινοτομία και την τεχνολογία στα υποβρύχια και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα λειτουργήσει ως μια θετική επιχειρηματική πλατφόρμα για πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τους ενήλικες, μία βόλτα με το διαφανές υποβρύχιο κοστίζει 60 δολάρια ενώ για τα παιδιά 40 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.