Εξαπλώνεται παγκοσμίως το θανατικό: Ραγδαία αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά και στην Κύπρο

Γιατί πεθαίνουν παγκοσμίως οι άνθρωποι;

Εξαπλώνεται παγκοσμίως το θανατικό: Ραγδαία αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά και στην Κύπρο

Ένα πραγματικό μυστήριο βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς παγκοσμίως καταγράφεται μια αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά, με την επιστημονική κοινότητα να μην μπορεί μέχρι στιγμής να δώσει εξήγηση.

Είναι κάτι που είχαμε καταγράψει πριν λίγους μήνες ότι λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα και τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι το θανατικό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

https://www.vimeo.com/648277617

Όμως εκτός από την Ελλάδα παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλες χώρες. Η Βρετανία προσφάτως ανακοίνωσε ότι 10.000 περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι συνήθως έχουν πεθάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες από λόγους μη Covid.

Τα ίδια συμβαίνουν και στην Κύπρος, εκεί που σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη παρατηρείται αύξηση θανάτων από τον Μάρτιο και μετά

«Το συμπέρασμα είναι ότι στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2021 βλέπουμε να είναι αυξημένοι ιδιαιτέρως οι θάνατοι σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη», τόνισε μιλώντας στο «Alert TV» ο Ε.Σωτηριάδης.

«Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση που βλέπουμε δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά σε συγκεκριμένες αιτίες. Δεν έχουμε παραπάνω στοιχεία από την Eurostat για να αναλύσουμε αιτίες θανάτων ή να δούμε το ποσοστό των εμβολιασμένων σε αυτούς τους θανάτους κτλ.

Αυτό που έχουμε ζητήσει από του υπουργείο Υγείας είναι να μας δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Έχουμε προσπαθήσει να αφαιρέσουμε τους θανάτους από τον κορωνοϊό από αυτούς τους θανάτους και παρατηρούμε ότι και πάλι η αύξηση θανάτων είναι σημαντική», συνέχισε ο επιδημιολόγος.

Σε ερώτηση για το εάν η αύξηση των θανάτων συμπίπτει χρονικά με την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος απάντησε: «Ασφαλώς και συμπίπτει. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ούτε τον εμβολιασμό, ούτε άλλες αιτίες. Αυτά τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά και απαιτούν άμεση διερεύνηση».

Οι πίνακες που παρέθεσε ο Ε.Σωτηριάδης:

Η αύξηση θανάτων το 2ο εξάμηνο του 2021

Η αύξηση θανάτων το 3ο εξάμηνο του 2021

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.