Με το SAIPEM 12000 να πλέει ήδη για το Μαρόκο, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να πραγματοποιήσει έρευνες στο τεμάχιο 3 και το στόχο «Σουπιά» δύο ερευνητικά σκάφη της Exxon Mobil αυτή τη φορά βάζουν πλώρη για την “Αφροδίτη”.

Έτσι στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να φτάσουν στο τεμάχιο “10” της Κυπριακή ΑΟΖ τα δύο σκάφη της αμερικανικής εταιρείας τα οποία θα αναχωρήσουν από Ελλάδα και Χάιφα του Ισραήλ αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η ExxonMobil αναμένεται να φτάσει εκεί για συγκέντρωση τεχνικών και γεωλογικών στοιχείων από τους στόχους «Άνθεια», «Δελφίνος» και «Γλαύκος».

Οι τρεις στόχοι, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα “Φιλελευθερος”, αποτελούν προτεραιότητα μεταξύ και άλλων που υπάρχουν στο ίδιο τεμάχιο και αναμένεται με το πέρας των ερευνών να επιλεγούν οι δύο πρώτοι στους οποίους θα γίνουν οι είτε ταυτόχρονες είτε διαδοχικές γεωτρήσεις στο τέλος του ερχόμενου καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας ετοιμάζεται να αποστείλει τις επόμενες μέρες στις Βρυξέλλες για θεώρηση και τυχόν παρατηρήσεις την προκαταρκτική συμφωνία Κύπρου – Αιγύπτου για το θεσμικό πλαίσιο που θα καλύπτει τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που θα ξεκινά από την κυπριακή ΑΟΖ ( κοίτασμα Αφροδίτη) προς το τερματικό υγροποίησης της Αιγύπτου. Οι όποιες παρατηρήσεις θα οδηγήσουν στις απαραίτητες τροποποιήσεις με κοινή συμφωνία Κύπρου και Αιγύπτου και θα υπογραφεί και επίσημα η συμφωνία.