ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Διάγγελμα Μ.Ακιντζί: «Πάμε για ομοσπονδιακό συνεταιρισμό»

Διάγγελμα Μ.Ακιντζί: «Πάμε για ομοσπονδιακό συνεταιρισμό»

Σε διάγγελμα προέβη πριν από λίγο ο ηγέτης του Ψευδοκράτους και των Τουρκοκυπρίων Μ.Ακιντζί ο οποίος είπε πως οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν και ότι «πάμε για ομοσπονδιακό συνεταιρισμό» (ούτε καν ομοσπονδία) με τους Ελληνοκυπρίους.

Το διάγγελμα έγινε στα πλαίσια της παράνομης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους

«Η περίοδος των ανοιχτού τέλους διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε και η τελευταία έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, έληξε».

«Το γεγονός ότι αυτό άρχισε να συμπεριλαμβάνεται στις εκθέσεις των Ηνωμένων Εθνών είναι μια ικανοποιητική εξέλιξη. Η τ/κ πλευρά παραμένει δεσμευμένη με τις προηγούμενες συγκλίσεις που αναφέρουν ότι η μόνη κυριαρχία του νησιού θα πηγάζει από την πολιτική ισότητα των δύο πλευρών.

Είμαστε έτοιμοι να εγκαθιδρύσουμε έναν νέο ομοσπονδιακό συνεταιρισμό με βάση την πολιτική ισότητα των δύο συνιστώντων κρατιδίων. Η δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στις δύο πλευρές να ζουν σε ισότητα, ελευθερία και ασφάλεια εξαρτάται και πάλι από την πολιτική βούληση των δύο πλευρών»

Η τ/κ πλευρά θα εξακολουθήσει να υιοθετεί εποικοδομητική στάση, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τα δικαιώματα της, τόνισε ο Μουσταφά Ακιντζί, ενώ επέστησε την προσοχή στη σημασία της επίλυσης των εσωτερικών προβλημάτων, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες για τη διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος.

Η χώρα διέρχεται δύσκολη περίοδο σαν αποτέλεσμα της υποτίμησης της τουρκικής λίρας”, υπογράμμισε και “χρειάζονται να ληφθούν επείγοντα μέτρα όχι μόνο για την ανακούφιση των ανησυχιών του λαού αλλά επίσης για να μη εξαλειφθούν οι ελπίδες του για το μέλλον”

«Εμείς, ως κράτος, κυβέρνηση, βουλή και λαός, όλοι μας θα πρέπει να εργαστούμε στενά σε αλληλεγγύη και ενότητα με την Τουρκία για την υπερπήδηση αυτής της δύσκολης περιόδου»

Το διάγγελμα Ακιντζί λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο κατά την οποία ξεκινάνε οι γεωτρήσεις της αμερικανικής Exxon Mobil. Αυτό σημαίνει ότι το Κυπριακό οδεύει προς το τέλος του.

Το τι τέλος θα είναι αυτό είναι το ζήτημα και δεν προμηνύεται ευτυχές, τα κοιτάσματα είναι πολύ μεγάλα και όλοι θέλουν να κάνουν… business.

Ο Ακιντζί ήταν σαφέστατος: «Ομοσπονδιακός συνεταιρισμός» κάτι δηλαδή που δεν θα είναι κράτος, ίσα ίσα για να βάλει «χέρι» η Άγκυρα στα πλούσια κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.