ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Χ.Πετρίδης: «H Κύπρος αποτελεί βασικό πυλώνα της σταθερότητας στην Αν.Μεσόγειο»

Χ.Πετρίδης: «H Κύπρος αποτελεί βασικό πυλώνα της σταθερότητας στην Αν.Μεσόγειο»

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης έδωσε τα πτυχία και τα διακριτικά σήματα στους απόφοιτους οπλίτες του 81ου Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφέων και στη συνέχεια μίλησε για την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κύπριος ΥΠΑΜ τόνισε ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, σε μια περίοδο που απαιτεί -επιπρόσθετα από τη στρατιωτική- την επιστημονική κατάρτιση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Ο ίδιος υπογράμμισε στη συνέχεια ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμετοχή των Υποβρυχίων Καταστροφέων σε ασκήσεις με άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσα από τέτοιες ασκήσεις, τα στελέχη και οι οπλίτες μας εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους, αποκομίζουν εμπειρίες και εξοικειώνονται σε διάφορες συνθήκες επιχειρήσεων.

Παρέλαβαν τα πτυχία τους οι νέοι Βατραχάνθρωποι της Κύπρου

Σε χαιρετισμό του στην τελετή απονομής των πτυχίων και διακριτικών σημάτων στους ο κ. Πετρίδης ευχαρίστησε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας για την παρουσία του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί χθες και να αντιληφθεί εν πλω τις δυνατότητές του.

«Σήμερα, διεξάγεται κοινή άσκηση Έρευνας και Διάσωσης υπό τον συντονισμό του ΚΣΕΔ με τη συμμετοχή ελικοπτέρων διάσωσης του γαλλικού αεροπλανοφόρου, του παράκτιου περιπολικού «ΓΕΩΡΓΙΟΥ» της Διοίκησης Ναυτικού, ελικοπτέρων (ΑW139 της 460 Μοίρας Ε-Δ) της Διοίκησης Αεροπορίας, καθώς και εξειδικευμένοι νοσηλευτές των Ειδικών Ομάδων «MEDEVAC» της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Αύριο θα επαναληφθεί εκ νέου αεροναυτική άσκηση με πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών RAFALΕ, στα πρότυπα της άσκησης ΤΑΛΩΣ 2021 με τη συμμετοχή της ΕΦ. Τα προαναφερθέντα είναι μέρος των Προγραμμάτων Αμυντικής Συνεργασίας που υλοποιούμε και αναπτύσσουμε με άλλα κράτη. Τέτοιου είδους συνεργασίες προάγουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από ένα δίκτυο διμερών, τριμερών και πολυμερών συνεργασιών που εδράζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας. Τέλος, ο κ. Πετρίδης συνεχάρη τους αποφοιτήσαντες και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες του υπουργείου Άμυνας για τον εκσυγχρονισμό και τη μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.