Υποστηρικτικός στην έγκαιρη δράση της Ε.Ε. εμφανίζεται ο υπ. άμυνας της Κύπρου Χ.Πετρίδης

Υπέρ της έγκαιρης δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αναδυόμενες συγκρούσεις πριν την εξέλιξη τους σε κρίση, καθώς και της αποτελεσματικότερης χρησιμοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη, τάχθηκε η Κύπρος, όπως ανέφερε ο υπουργός ‘Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Χαράλαμπος Πετρίδης, σημείωσε:

«Στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου σήμερα, συζητήσαμε την πορεία υλοποίησης της Στρατηγικής Πυξίδας καθώς και την αποτελεσματικότητα των Αποστολών και Επιχειρήσεων Κοινής Πολιτικής ‘Αμυνας και Ασφάλειας.

Ως Κύπρος υποστηρίξαμε την έγκαιρη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αναδυόμενες συγκρούσεις πριν την εξέλιξη τους σε κρίση, όπως και την αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη.

Κατά τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ‘Αμυνας υποστήριξα τη δημιουργία κόμβου καινοτομίας, ζήτησα την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη διαδικασία δημοσιονομικού ελλείμματος και σημείωσα την ανάγκη απλοποίησης των διαδικασιών για κοινές προμήθειες αμυντικού υλικού.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για ακόμα μία φορά καταδικάσαμε απερίφραστα τη Ρωσική εισβολή και τονίσαμε την ανάγκη για εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών για πολιτικό διάλογο μεταξύ των δύο μερών με σκοπό την κατάπαυση του πυρός».