ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου με σεξουαλικές πράξεις μοναχών, χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ και ψεύτικο μύρο

Το σκάνδαλο κορυφώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Αρχικά καταβλήθηκαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

Σκάνδαλο σε Μονή της Κύπρου με σεξουαλικές πράξεις μοναχών, χρηματοκιβώτιο με 800.000 ευρώ και ψεύτικο μύρο

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο με ένα οικονομικό και ροζ σκάνδαλο που εκτυλίσσεται σε Μονή του νησιωτικού κράτους.

Σύμφωνα με το κυπριακό philenews.com, το μενού του οικονομικού και ροζ σκανδάλου περιλαμβάνει από παρακολουθήσεις και βιντεοσκοπήσεις πιστών μέχρι και σεξουαλικές πράξεις μοναχών.

Στο κάδρο των ερευνών, μπαίνει ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου €800.000, δυο διαμερίσματα σε Πειραιά και Κύπρο, που φέρονται να ανήκουν σε δυο μέλη του μοναστηριού.

Εξετάζεται εάν τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει και η τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, που έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς.

Η όλη υπόθεση έλαβε διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.

Τα δεδομένα ήταν τέτοια, που όπως αναφέρει το philenews, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια της αυριανής (08.03.2024) συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες, εκτός και αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για όσα συνέβησαν και αμαύρωσαν την εικόνα της Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως η Μονή, πέραν του ότι προσέλκυε χιλιάδες πιστών, προσέλκυε και μέλη της Ιεράς Συνόδου μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Οι μοναχοί, γράφει το κυπριακό ειδησεογραφικό μέσο, διαθέτουν ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό και το ερώτημα είναι πού βρήκαν τα χρήματα για την αγορά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σκάνδαλο κορυφώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Αρχικά καταβλήθηκαν προσπάθειες να συγκαλυφθεί, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.