Κάψουλες καφέ: Ο κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου – Τι ουσία περιέχουν

Κάψουλες καφέ: Ο κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου – Τι ουσία περιέχουν

Οι μηχανές του καφέ με κάψουλες έχουν μπει σχεδόν σε όλα τα σπίτια στον πλανήτη, καθώς αποτελούν μία εύκολη και γρήγορη λύση για τον πρωινό καφέ.

Σύμφωνα με έρευνα από διεπιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Current Research in Toxicology, «ο καφές από μηχανές που παίρνουν κάψουλες μπορεί να περιέχει οιστρογονικές χημικές ουσίες από το πλαστικό».

Ο επικεφαλής της έρευνας Ock Chun εξήγησε ότι αυτές οι χημικές ουσίες, που μπορούν να μιμηθούν τα οιστρογόνα (τις ορμόνες), βρίσκονται συχνά στα πλαστικά περιβλήματα του καφέ.

Οι συγκεκριμένες ουσίες μπορούν να επηρεάσουν την ενδοκρινολογική ρύθμιση του σώματος, εξηγεί ο επιστήμονας.

Σύμφωνα με τον Chun, τα χημικά αυτά μπορούν να μολύνουν το ρόφημα κατά τη διάρκεια της εκχύλισης, όταν νερό υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης εγχέεται στην πλαστική κάψουλα για να εκχυλίσει τον καφέ.

Ο γιατρός επισήμανε, πάντως, ότι η έρευνα συνεχίζεται και είναι ακόμα νωρίς για να χτυπήσουν «καμπανάκια». Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι τα χημικά αυτά βρίσκονται και σε άλλα πράγματα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, όπως τα ποτήρια μιας χρήσης ή και στα χαρτιά με τις αποδείξεις.

Από την άλλη μεριά, ο ερευνητής σημείωσε ότι η μελέτη αυτή είναι σημαντική καθώς «η κατανάλωση καφέ αποτελεί συνηθισμένη συμπεριφορά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.