Τι αντιπροσωπεύει το 2;

Ο Φεβρουάριος δεν είναι συνηθισμένος μήνας – πόσο μάλλον ο φετινός! 22/2/22, είναι η ισχυρότερη της χρονιάς, κι αυτό γιατί βλέπουμε τον αριθμό 222 από κάθε πλευρά της – είτε της ημέρας και του μήνα, είτε του μήνα και του έτους.

Όσοι πιστεύουν στην σημασία των αριθμών στην ζωή των ανθρώπων έχουν εστιάσει, όχι με την μορφή συνωμοσιολογίας, αλλά έρευνας στον αριθμό 2 που επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με την Αριθμομαντεία, λοιπόν, το 2 είναι ο πρώτος από τους ζυγούς αριθμούς, και όπως το 1 θεωρείται αρσενικό το 2 (το άμεσο αντίστοιχό του) είναι θηλυκό. Όπως το 1 είναι “θετικό”, το 2 είναι “αρνητικό”, όπως το 1 σχετίζεται με την δραστηριότητα και το καλό, το 2 σχετίζεται με την δεκτικότητα και το κακό.

Το 2 αντιπροσωπεύει την ηχώ, τον αντίκτυπο, την σύγκρουση και την αντίθεση. Δείχνει ακόμη την στιγμιαία στάση των δυνάμεων σε ισορροπία, κι αντιστοιχεί στο πέρασμα του χρόνου, που παριστάνεται αλληγορικά με μια γραμμή που έχει αρχή και τέλος, δηλαδή μια σύνθεση διαδρομής.

Συμβολικά παριστάνει τον πρώτο πυρήνα ύλης, την φύση αντίθετα προς τον δημιουργό. Ή αν θεωρήσουμε την εικόνα σχετικά με την φωτεινότητα, τη Σελήνη (φως ανακλώμενο) αντίθετα προς τον Ήλιο (φως δικό του).

Το γεγονός πως συνδέεται με την σκιά δίνει στο 2, από εσωτερική άποψη, μια αρνητική σημασία.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Σωνιέ απεικονίζει τον δεσμό που ενώνει το θνητό με το αθάνατο, το μεταβαλλόμενο με το αμετάβλητο. Στον μυστικιστικό συμβολισμό, το 2 σχετίζεται με το “ιερό μύγδαλο”, το σχήμα που γενννιέται από την τομή δύο κύκλων (που παριστάνουν τον “ουρανό” και την “γη”)

Είναι, λοιπόν, το εστιακό σημείο της συμβολικής Αναστροφής, το χωνευτήρι της ζωής, όπου ενώνονται οι δύο αντίθετοι πόλοι του καλού και του κακού, της ύπαρξης και του θανάτου. Με αυτήν την έννοια είναι ο αριθμός που σχετίζεται με την Magna Mater , τη μεγάλη Μητέρα, Μπορεί να σημαίνει κάτι η επανάληψή του το μύγδαλο είναι ένα προφανές σύμβολο του γυναικείου οργάνου…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!