ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η γυναίκα θρύλος Τζίνα Λολομπρίτζιτα, έγινε 90 ετών (φωτό, βίντεο)

Η γυναίκα θρύλος Τζίνα Λολομπρίτζιτα, έγινε 90 ετών (φωτό, βίντεο)

Το πραγματικό sex-symbol της δεκαετίας του ’50 η «Λολό» όπως την αποκαλούν γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 4 Ιουλίου 1927 στο χωριό Subiaco.

Και η πλατινέ αντίπαλός της και φίλη της Μέριλιν Μονρόε της έκανε το πιο ωραίο κομπλιμέντο που δέχτηκε ποτέ: «Είμαι η αμερικανίδα Λολομπρίτζιτα».

Σε ηλικία 90 ετών η σταρ παραμένει μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο και τα ετήσια εισοδήματά της εκτιμώνται σε 96 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό People With Money η Τζίνα Λολομπρίτζιτα μάζεψε 96 εκατ. ευρώ μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιουνίου 2017. Μια άνοδο, σημειώνει το περιοδικό, 60 εκατομμυρίων σε σχέση με το 2015.

Για να κάνει την λίστα «των πλουσιότερων ηθοποιών του κόσμου» το περιοδικό People With Money υπολογίζει τα απευθείας έσοδα αλλά και τα διαφημιστικά, τα δικαιώματα και τις επενδύσεις. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περιοδικού, η Τζίνα Λολομπρίτζιτα έχει συνολική περιουσία 275 εκατ. ευρώ. Εκτός από τα επαγγελματικά της έσοδα, η ηθοποιός οφείλει την τεράστια περιουσία της σε κέρδη από το χρηματιστήριο, σε ακίνητα και στο συμβόλαιό της με την εταιρεία καλλυντικών CoverGirl. Κατέχει επίσης πολλά εστιατόρια στη Ρώμη (όπως η αλυσίδα « Chez la grosse Gina »), μια σειρά παιδικών ρούχων « Lollobrigida Séduction » και το άρωμα « L’eau de Gina ».

Η ζωή της είναι σαν παραμύθι. Στις πιο πρόσφατες περιπέτειές της είναι ο ερωτικός της δεσμός, σε ηλικία 86 ετών, με τον 35χρονο Ισπανό Javier Rigau Rafols. Τον ερωτεύτηκε το 2006 και αρραβωνιάστηκαν, ενώ ανακοίνωσε ότι θα τον παντρευτεί.
Αλλά τα ΜΜΕ, παθιασμένα από αυτό το απίστευτο ειδύλλιο, ανακαλύπτουν ότι ο ισπανός επιχειρηματίας δεν είναι παρά ένας απατεώνας, ομοφυλόφιλος, ο οποίος διψούσε για χρήματα. Η «Λολό» δεν εκτίμησε τις αποκαλύψεις και τον χώρισε.

Αλλά το 2013 η ιταλίδα σταρ ανακάλυψε ότι ο απατεώνας Ισπανός εραστής της είχε τελέσει γάμο μαζί της εν αγνοία της, όταν την έβαλε να υπογράψει χαρτιά στα ισπανικά για άλλο λόγο.
Η απίστευτη ιστορία έφερε στο προσκήνιο τον γιό της Λολομπρίτζιτα, Milko Skofic Jr., , τον οποίο η σταρ απέκτησε από τον γάμο της με έναν Γιουγκοσλάβο γιατρό. Ο γιός ζήτησε να τεθεί σε εποπτεία η μητέρα του γιατί υπάρχει κίνδυνος για την περιουσία της. «Η μητέρα μου έχει ανάγκη από έναν επόπτη. Φοβάμαι ότι δεν μπορεί πλέον μόνη της να διαχειριστεί την περιουσία της», δήλωσε ο γιός στην Il Messaggero.

H Lolo και ο γιός της, το 2013:

«Είμαι απόλυτα ικανή. Ταξιδεύω συνεχώς, παντού στον κόσμο. Πηγαίνω συνεχώς στο Μονακό» δήλωσε από την πλευρά της η ντίβα.
Η σχέση μητέρας και γιού δεν ήταν ποτέ καλή. Οταν γεννήθηκε ο Milko η Λολομπρίτζιτα τον έβαλε σε πανσιόν στο Gstaad, και ο γιός δεν συγχώρησε ποτέ στη μητέρα του ότι μεγάλωσε μόνος του. «Επί είκοσι χρόνια δεν της είχα μιλήσει», δήλωσε ο γιός, αλλά η γέννηση του εγγονού της Λολό, Dimitri, τους έφερε πιο κοντά.

Η Λολομπρίτζιτα κατάγεται από μια φτωχή οικογένεια εργατών και αναγκάστηκε να αφήσει το χωριό της για την Ρώμη. Μπήκε στη σχολή Καλών Τεχνών και το 1945 έπαιξε ένα ρόλο στην κωμωδία Santarellina στο Teatro della Concordia.
Συμμετέχει κυρίως σε διαγωνισμούς ομορφιάς και το 1947 ήρθε δεύτερη Μις Ρώμη, πίσω από την Λουτσία Μποζέ.

Επαιξε επί χρόνια σε δεύτερους ρόλους ώσπου την ανακάλυψε ο Ζεράρ Φιλίπ και έλαμψε στην ταινία Fanfan la Tulipe. Στο μεταξύ, το 1949, παντρεύτηκε τον γιατρό Milko Škofič ο οποίος εγκατέλειψε την καριέρα του και έγινε ιμπρεσάριός της.
Μετά την Γαλλία κατέκτησε και το Χόλιγουντ. Επαιξε με τον Τζον Χιούστον, τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, τον Φρανκ Σινάτρα, τον Μπαρτ Λάνκαστερ, τον Αντονι Κουήν κ.α.

Εδώ σε μια μάχη μεγατόνων με την Σοφία Λόρεν:

Γύρω στα 1999 η καριέρα της έχει τελειώσει οριστικά. Παίρνει τον τίτλο της Πρέσβειρας καλής θέλησης του ΟΗΕ. Είναι μάλιστα και υποψήφια ευρωβουλευτής, στη λίστα του Αντόνιο ντι Πιέτρο, αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα ζει σήμερα στο Μονακό και στις ΗΠΑ και ασχολείται με την γλυπτική και την φωτογραφία.

Ο μεγάλος Ορσον Γουέλς της αφιέρωσε ένα φιλμάκι-ντοκιμαντέρ «Το πορτρέτο της Τζίνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.