ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με σπάνια ανίατη νευρολογική ασθένεια που «κλειδώνει» το σώμα σε άκαμπτες θέσεις

Ανακοίνωσε πως πάσχει από Stiff Person Syndrome - Ακυρώνει την ευρωπαϊκή της περιοδεία

Σελίν Ντιόν: Διαγνώστηκε με σπάνια ανίατη νευρολογική ασθένεια που «κλειδώνει» το σώμα σε άκαμπτες θέσεις

Η γνωστή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε με μια ανίατη νευρολογική ασθένεια, το Stiff Person Syndrome.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η τραγουδίστρια μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο, η πάθηση αυτή αφήνει επηρεάζει τους μυς και κλειδώνει το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, με αποτέλεσμα κάποιοι να μην μπορούν να περπατήσουν ή να μιλήσουν.

Όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail, αν και δεν υπάρχει θεραπεία για το σύνδρομο αυτό, υπάρχουν θεραπείες για την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου, με την Ντιόν να αναφέρει ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τα συμπτώματα.

Η 54χρονη τραγουδίστρια αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας της στους θαυμαστές της, με μια ανάρτηση στο Instagram, σημειώνοντας πως θα ακυρώσει την ευρωπαϊκή της περιοδεία, στην οποία είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί και στην Ελλάδα.

Τι είναι το Stiff Person Syndrome

Το σύνδρομο Stiff-man, που προέρχεται από την αγγλική λέξη stiff που σημαίνει «σκληρός», είναι αυτό που ελληνικά αποκαλούμε «σκληρό προσωπείο».

Πρόκειται για μια κινητική διαταραχή, η οποία παρουσιάζεται μετά από μια απτική, οπτική ή ακουστική πρόκληση, όπως π.χ. μια συναισθηματική φόρτιση, όπου οδηγεί σε μια ενσυνείδητη σύσπαση του προσώπου με παθητικές κινήσεις.

Το σύνδρομο αυτό αποτελεί μια χαρακτηριστική κλινική εικόνα, η αιτία της οποίας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή και υποτίθεται ότι προέρχεται από μια αυτοάνοση διαταραχή ή μια διαταραχή του σχήματος ανάπτυξης της ντοπαμίνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάλυση της εικόνας αυτής οδηγεί σε μια κλινική προσπάθεια, προκειμένου να δοθεί η γρήγορη διάγνωση και η κατάλληλη αγωγή του συνδρόμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.