ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Eurovision 2023: Ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός – Φαβορί η Σουηδία

Η Κύπρος θα διαγωνιστεί στην 7η θέση

Eurovision 2023: Ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός – Φαβορί η Σουηδία

Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε ο μεγάλος τελικός της Eurovision για το 2023, με τις 26 χώρες να ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στη M&S Bank Arena του Λίβερπουλ.

Ο τελικός μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ, με παρουσιάστριες τις Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά, ενώ το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Κεντρικές παρουσιάστριες της μεγάλης βραδιάς είναι οι ήδη γνωστές από τους ημιτελικούς Alesha Dixon, Hannah Waddingham και Julia Sanina. Μαζί τους για απόψε θα είναι και ο ηθοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής, Graham Norton.

Η ελληνική συμμετοχή με τον Victor Vernicos και το «What They Say» δεν κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο εισιτήριο, όμως η Κύπρος με τον Andrew Lambrou προκρίθηκε, με τον νεαρό τραγουδιστή να κέρδισε τις εντυπώσεις στον β’ ημιτελικό όχι μόνο με την ερμηνεία, αλλά και την εμφάνισή του.

Τη μεγάλη βραδιά θα ανοίξει η Αυστρία, ενώ τελευταίο στη σκηνή του διαγωνισμού θα ανέβει το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Κύπρος διαγωνίζεται στην 7η θέση.

Τα προγνωστικά δείχνουν μέχρι στιγμής πως τον 67ο διαγωνισμό μουσικής θα κερδίσει η Loreen με το τραγούδι «Tattoo», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη τραγουδίστρια έχει φέρει ξανά τη νίκη στη Σουηδία το 2012, με το «Euphoria».

Aκολουθεί η Φινλανδία με τον Käärijä και το τραγούδι «Cha Cha Cha». Αναφορικά με την Κύπρο, βρίσκεται στη 18η θέση των προγνωστικών, ωστόσο η βραδιά σίγουρα θα έχει εκπλήξεις και ανατροπές. Eurovision_2023_-_Grand_Final_Running_Order

Ακολουθεί η σειρά των χωρών που διαγωνίζονται:

1. Αυστρία: Teya & Salena – Who the Hell is Edgar?
2. Πορτογαλία: Mimicat – Ai Coração
3. Ελβετία: Remo Forrer – Watergun
4. Πολωνία: Blanka – Solo
5. Σερβία: Luke Black – Samo Mi Se Spava
6. Γαλλία La Zarra – Évidemment
7. Κύπρος: Andrew Lambrou – Break a Broken Heart
8. Ισπανία: Blanca Paloma – Eaea
9. Σουηδία: Loreen – Tattoo
10. Αλβανία: Albina & Familja Kelmendi – Duje
11. Ιταλία: Marco Mengoni – Due vite
12. Εσθονία: Alika – Bridges
13. Φινλανδία: Käärijä – Cha Cha Cha
14. Τσεχία: Vesna – My Sister’s Crown
15. Αυστραλία: Voyager – Promise
16. Βέλγιο: Gustaph – Because of You
17. Αρμενία: Brunette – Future Lover
18. Μολδαβία: Pasha Parfeni – Soarele şi Luna
19. Ουκρανία: Tvorchi – Heart of Steel
20. Νορβηγία: Alessandra – Queen of Kings
21. Γερμανία: Lord Of The Lost – Blood & Glitter
22. Λιθουανία: Monika Linkytė – Stay
23. Ισραήλ: Noa Kirel – Unicorn
24. Σλοβενία: Joker Out – Carpe Diem
25. Κροατία: Let 3 – Mama ŠČ!
26. Ηνωμένο Βασίλειο: Mae Muller – I Wrote A Song

Το διάσημο κρυστάλλινο μικρόφωνο, το τρόπαιο της Eurovision 2023, θα απονεμηθεί και φέτος, όπως συμβαίνει από το 2008, στην αποστολή που θα νικήσει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Σχεδιασμένο από τον Kjell Engman, καλλιτέχνη που δουλεύει με γυαλί εδώ και 30 χρόνια, το τρόπαιο είναι κατασκευασμένο από κρύσταλλο, με χρήση αμμοβολής και βαμμένες λεπτομέρειες.

Το νέο σύστημα ψηφοφορίας

Η επίσημη εφαρμογή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision είναι διαθέσιμη για τις συσκευές iOS, Android και Windows. Εκεί θα υπάρχουν πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και η δυνατότητα ψήφου. Μετά την ψηφοφορία μάλιστα, όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, θα λάβουν κι ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον αγαπημένο τους διαγωνιζόμενο.

Επιπλέον, όσοι παρακολουθούν στις συμμετέχουσες χώρες μπορούν να ψηφίσουν μέσω τηλεφώνου ή/και SMS. Οι σχετικοί αριθμοί θα εμφανίζονται στην οθόνη από κάθε συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό φορέα και στο www.esc.vote. Για πρώτη φορά, οι τηλεθεατές που παρακολουθούν σε χώρες που δεν συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό, θα μπορούν επίσης να ψηφίσουν στον μεγάλο τελικό.

Όλοι οι τηλεθεατές στις χώρες που δεν συμμετέχουν μπορούν να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας την επίσημη εφαρμογή της Eurovision ή να μεταβούν απευθείας στο www.esc.vote – το νέο κέντρο ψηφοφορίας για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Τόσο η εφαρμογή όσο και η ιστοσελίδα θα παρέχουν αυτόματα τη σωστή μέθοδο ψηφοφορίας για όλες τις χώρες.

Τα αποτελέσματα του τελικού θα καθοριστούν από τη ψηφοφορία του κοινού σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.