ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαλάει η σοκολάτα όταν ασπρίζει; – Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που συμβαίνει

Χαλάει η σοκολάτα όταν ασπρίζει; – Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που συμβαίνει

Αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η σοκολάτα χαλάει όταν ασπρίζει και την πετάνε, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική αιτία.

Για την ακρίβεια, πρόκειται απλά για λεύκανση της λιπαρής ουσίας και έχει να κάνει αποκλειστικά με τον τρόπο με τον οποίο την έχετε αποθηκεύσει. Αν δηλαδή αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας πλάκες σοκολάτας σε υπερβολικά κρύα ή υπερβολικά ζεστά μέρη, τα λιπαρά της σοκολάτας ανεβαίνουν στην επιφάνεια, γίνονται κρύσταλλοι και δημιουργούν κάτι σαν στρώμα λευκής πούδρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, πρέπει να ξέρετε ότι παρά την περίεργη όψη τους, οι σοκολάτες που έχουν εμφανίσει αυτό το φαινόμενο είναι ασφαλείς προς κατανάλωση. Για να το αποφύγετε ωστόσο, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συντηρείτε τις σοκολάτες σε μέρη με θερμοκρασία μεταξύ 14οC και 18oC.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.