ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιταλία (φωτογραφίες και βίντεο)

Το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο βρίσκεται στην Ιταλία (φωτογραφίες και βίντεο)

Η «Osteria Francescana», του σεφ Μάσιμο Μποτούρα, στη Μόντενα της Ιταλίας, ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016, σε τελετή στο Μανχάταν. 

Ο Μάσιμο Μποτούρα, που πέρυσι κατείχε τη δεύτερη θέση στη λίστα των «50 Best», εκθρονίζει έτσι το ισπανικό εστιατόριο «El Celler se Can Roca» στη Χερόνα της Καταλονίας, που περνά στη δεύτερη θέση.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, διότι είναι πάρα πολύ δύσκολο», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Μάσιμο Μποτούρα παραλαμβάνοντας το βραβείο του στη σκηνή του Cipriani Wall Street στο Μανχάταν. « Οι άνθρωποι θεωρούν ότι είμαστε ροκ σταρ, αλλά έχουμε μια δύσκολη δουλειά κάθε μέρα στην κουζίνα».

Μάσιμο Μποτούρα φωτογραφία «50Best»

«Ο Μάσιμο Μποτούρα είναι γνωστός για τις πολύ προσωπικές και φιλόδοξες δημιουργίες του που τιμούν τόσο την παράδοση της χώρας του όσο και τον μοντερνισμό της», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του βραβείου εξυμνώντας τις δημιουργίες του όπως «οι Πέντε Ηλικίες του Parmiggiano Reggiano που παρουσιάζουν το διάσημο τοπικό τυρί σε φόρμες και υφές πρωτόγνωρες για τους περισσότερους συνδαιτυμόνες» και τα κλασικά του «όπως οι ταλιατέλες με ραγκού κομμένο στο χέρι και το μαγειρεμένο σε ζωμό βοδινού ριζότο του».

Πιάτα που ξεχωρίζουν πελάτες του Μποτούρα στο διαδίκτυο 

Το νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Eleven Madison Park» καταλαμβάνει την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Το περουβιανό «Central» έρχεται τέταρτο, το δανέζικο «Noma» 5ο και το γαλλικό «Mirazur» στο Μαντόν, 6ο.

Η διάσημη λίστα των εστιατορίων του 2016 αφορά 23 χώρες σε έξι ηπείρους, αλλά τα μισά από αυτά βρίσκονται στην Ευρώπη.

Στη λίστα «50Best» περιλαμβάνονται τέσσερα ιταλικά, τρία γαλλικά, επτά ισπανικά και πέντε σκανδιναβικά εστιατόρια.

Το βίντεο της διοργάνωσης 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της οποίας ο «βασιλιάς του μακαρόν», όπως ονομάζεται, ο γάλλος Πιερ Ερμέ, αναδείχθηκε ο καλύτερος ζαχαροπλάστης στον κόσμο. Ο Πιερ Ερμέ δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο «εξαιρετικά κολακευμένος» και έκανε λόγο για «μια μεγάλη αναγνώριση του γαλλικού savoir faire σε διεθνές επίπεδο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.