ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν φαντάζεστε ποιες είναι οι δυο χώρες που πίνουν το περισσότερο κρασί

Δεν φαντάζεστε ποιες είναι οι δυο χώρες που πίνουν το περισσότερο κρασί

Το κρασί είναι ένα δημοφιλές ποτό σε όλον τον κόσμο. Η παραγωγή του απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και τεχνογνωσία για να πετύχεις την καλύτερη γεύση και το πιο χαρακτηριστικό άρωμα. Η κατανάλωσή του ανά χώρα είναι αρκετή. Ωστόσο υπάρχουν χώρες που καταναλώνουν πολύ περισσότερο. Και δεν τις περιμένατε…

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κρασιού λοιπόν, η μικρή Ανδόρρα των 76.000 κατοίκων έρχεται πρώτη στην λίστα, αφού οι κάτοικοί της καταναλώνουν 56,9 λίτρα τον χρόνο κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η ετήσια κατανάλωση ενός κατοίκου του πριγκιπάτου, φτάνει τα 76 μπουκάλια. Κι αυτό είναι ο μέσος όρος.

Η άλλη χώρα έχει μόλις 826 κατοίκους. Η κατανάλωση φτάνει τα 54,2 λίτρα ανά κάτοικο τον χρόνο. Δηλαδή περίπου 70 μπουκάλια. Η χώρα δεν είναι άλλη από το Βατικανό. Φαίνεται πως το ιερατείο, έχει μια αδυναμία στο κρασί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ευρώπη εμφανίζεται τις περισσότερες φορές στην πρώτη δεκάδα. Κροατία, Γαλλία, Πορτογαλία, Σκόπια, Ελβετία, Ιταλία και Σλοβενία, καταλαμβάνουν τις 7 από τις υπόλοιπες 8 θέσεις. Μόνο τα νησιά Φώκλαντ είναι στην πρώτη δεκάδα και βρίσκονται Ευρώπης, με κατανάλωση 38,5 λίτρα ανά κάτοικο. Η Ελλάδα βρίσκεται λίγο πιο κάτω, στην 15η θέση, με 27,5 λίτρα ανά κάτοικο τον χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.