ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2020 – Κέρδισε τον διαγωνισμό «World Champion Cheese Contest» (φωτο)

Αυτό είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2020 – Κέρδισε τον διαγωνισμό «World Champion Cheese Contest» (φωτο)

Μία ελβετική gruyère κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου τυριού στον κόσμο, στον φετινό διεθνή διαγωνισμό τυριού «World Champion Cheese Contest», που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στο Γουινσκόνσιν.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τυριού στον κόσμο, όπου συμμετέχουν παραγωγοί από περίπου 26 χώρες. Φέτος, οι συμμετοχές ήταν συνολικά 3.667. Νικητής στέφθηκε ο παραγωγός Michael Spycher του ελβετικού «Mountain Dairy Fritzenhaus», που παρουσίασε στον διαγωνισμό μία gruyère.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η gruyère, η γραβιέρα της Ελβετίας, είναι το κορυφαίο τυρί της χώρας. Ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1115 στο καντόνι του Fribourg και στις περιοχές γύρω από το μικρό χωριό της Gruyère. Πάντα σε μεγάλα κεφάλια των 35 κιλών, τα οποία για να γίνουν χρειάζονται από 400 κιλά γάλα το καθένα. Έχει υφή λαστιχωτή, που συνάμα αντιστέκεται στο δόντι, το άρωμά της είναι συναρπαστικό και πολύπλοκο. Τρώγεται σκέτη ως επιτραπέζιο τυρί, συνοδεία ενός λευκού αρωματικού κρασιού, αλλά και ενός κόκκινου, ώριμου, φρουτώδους και ξηρού κρασιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.