ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ταραμάς: Το αγαπημένο φαγητό της Σαρακοστής – Τι σημαίνει η λέξη

Εσύ το ήξερες;

Ταραμάς: Το αγαπημένο φαγητό της Σαρακοστής – Τι σημαίνει η λέξη

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Καθαράς Δευτέρας και γενικότερα της Σαρακοστής είναι η ταραμοσαλάτα. Φτιάχνεται από τον ταραμά, είτε από λευκό είτε από ροζ, και ταιριάζει απόλυτα με τη λαγάνα.

Αλλά τι σημαίνει η λέξη ταραμάς; Η προέλευσή της είναι τουρκική. Η λέξη tarama, είναι μια έκφραση που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για τα αυγά των ψαριών. Βέβαια, η επίσημη λέξη που χρησιμοποιούν για τα αυγά των ψαριών είναι balık yumurtası, αλλά η λέξη tarama μπορεί να μη χαίρει επισημότητας, αλλά χρησιμοποιείται περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνη της όμως η λέξη tarama σημαίνει και «έρευνα». Πάντως, ο ταραμάς είναι αυγά ψαριών, συνήθως κυπρίνου ή μπακαλιάρου, τα οποία είναι και η πρώτη ύλη για να φτιάξουμε ταραμοσαλάτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.