Οι 7+1 «άγνωστες» χρήσεις που έχει το ασετόν

Οι 7+1 «άγνωστες» χρήσεις που έχει το ασετόν

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες μπορεί να είναι οι οκτώ χρήσεις του ασετόν πέρα από την αφαίρεση του βερνικιού στα νύχια;

Ας δούμε ποιες είναι:

Καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Ρίξτε λίγο ασετόν σε ένα βαμβάκι και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Σκουπίστε τα δάπεδα

Ρίξτε ασετόν σε μια χαρτοπετσέτα και σκουπίστε τα αντιαισθητικά σημάδια παπουτσιών από δάπεδα πλακιδίων, laminate και σκυροδέματος. Αποφύγετε τη χρήση σε ξύλινο πάτωμα.

Καθαρίστε τα λεκιασμένα πλακάκια

Εάν οι λεκέδες από τσάι ή καφέ στα πλακάκια σας δεν βγαίνουν εύκολα, τότε δοκιμάστε ασετόν. Ρίξτε λίγο ασετόν σε ένα πανί και τρίψτε τους λεκέδες. Στη συνέχεια πλύνετε με σαπούνι και νερό.

Κάντε τα παπούτσια σας να λάμπουν

Βρέξτε μια χαρτοπετσέτα με ασετόν και συνεχίστε να σκουπίζετε μέχρι να φύγουν οι λεκέδες στα παπούτσια σας. Τέλος, σκουπίστε το παπούτσι με ένα υγρό καθαρό πανί.

καθαρίστε τις κόλλες από τα χέρια

Αν έχετε κόλλα στα χέρια σας, μπορείτε εύκολα να τα καθαρίσετε με ασετόν. Ρίξτε λίγο ασετόν στο βαμβάκι και τρίψτε το πάνω στην κόλλα.

Καθαρίστε τους λεκέδες μελανιού

Για να αφαιρέσετε τους πιο μόνιμους λεκέδες μελανιού στα χέρια ή στους τοίχους, σκουπίστε το λεκέ με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ακετόνη.

Καθαρίστε τα ξυραφάκια

Το ασετόν εκτός των άλλων είναι απολυμαντικό. Μπορείτε να καθαρίσετε τα ξυραφάκια σας με ασετόν που ρίχνετε σε ένα βαμβάκι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καθαρισμός μπανιέρας

Μπορείτε να καθαρίσετε τους λεκέδες σαπουνιού και βρωμιάς στη μπανιέρα τρίβοντας με ασετόν αναμεμειγμένο με νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.