ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τόκιο: Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κυριολεξία από… ατόφιο χρυσάφι (φωτό)

Τόκιο: Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κυριολεξία από… ατόφιο χρυσάφι (φωτό)

Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι σαν τα άλλα! Είναι πρωτότυπο, εκθαμβωτικό και … «απλησίαστο» καθώς είναι από ατόφιο χρυσάφι και το κόστος του είναι «τσουχτερό». Διατίθεται προς πώληση από το διάσημο κοσμηματοπωλείο Ginza Tanaka, στο κέντρο του Τόκιο, έναντι του ποσού του 1,8 εκατ. δολαρίων.

Το δένδρο που κοσμεί τη βιτρίνα του καταστήματος από σήμερα και για όλη την εορταστική περίοδο, έχει βάρος 19 κιλά, ύψος δύο μέτρα και είναι διακοσμημένο με ολόχρυση φαρδιά κορδέλα και περίπου 60 στολίδια σε σχήμα καρδιάς, τα οποία αντικαθιστούν τις παραδοσιακές μπάλες.

«Φτιάξαμε αυτό το χρυσό χριστουγεννιάτικο δένδρο με την ελπίδα ότι θα παραπέμπει σε ένα λαμπερό και εύρωστο μέλλον όπως ο χρυσός που σβήνει τις δυσάρεστες ειδήσεις» δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος Τακαχίρο Ίτο.

Το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο έχει παράδοση στην κατασκευή χριστουγεννιάτικων δένδρων και εντυπωσιακών δώρων από χρυσό. Το 2006 είχε φτιάξει ένα κουνιστό αλογάκι από χρυσό 24 καρατίων για τον νεογέννητο πρίγκιπα της Ιαπωνίας Χισαχίτο. «Δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε άλλο δώρο για να γιορτάσουμε τη γέννηση του πρώτου πρίγκιπα της Ιαπωνίας τα τελευταία 41 χρόνια» είπε πει τότε ο επικεφαλής του καταστήματος, δείχνοντας με καμάρι το δώρο που είχε περίοπτη θέση στη βιτρίνα του καταστήματος.

Η πριγκίπισσα Κίκο, σύζυγος του πρίγκιπα Ακισίτο, δεύτερου γιου του αυτοκράτορα Ακιχίτο, γέννησε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2006 τον πρίγκιπα Χισαχίτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
xrdrent1xrdrent3
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.