ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπάρχει τελικά το τέλειο χαμόγελο;

Υπάρχει τελικά το τέλειο χαμόγελο;

Εκτός από τον ρόλο του στις διαπροσωπικές σχέσεις αποτελεί και το σημαντικότερο παράγοντα για να διατηρήσετε ανεβασμένη την ψυχολογίας σας με έρευνες να δείχνουν πως οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να χαμογελάσουν έχουν την τάση να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Υπάρχει το τέλειο χαμόγελο; Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, ούτε η “Τζοκόντα” αλλά ούτε και η Τζούλια Ρόμπερτς χαμογελούν τέλεια…

Το χαμόγελο της Αμερικανίδας πρωταγωνίστριας της “Pretty Woman” θα μπορούσε να θεωρηθεί το σήμα κατατεθέν της, αφού είναι πολύ χαρακτηριστικό και άκρως γοητευτικό. Όμως το μυστικό της Αμερικανίδας σταρ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν είναι μόνο τα λευκά δόντια. Το τέλειο χαμόγελο έχει σχέση με τη θέση των δοντιών σε σχέση με τα μάτια. Ωστόσο, ομάδα Αμερικανών επιστημόνων που αξιολόγησε 800 χαμογελαστά πρόσωπα επισημαίνει ότι, τα αποτελέσματα της έρευνάς της έδειξαν ότι δεν υπάρχει τελειότητα… ούτε στο χαμόγελο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το γερμανικό δίκτυο “N-TV”.

Έρευνα του 2010 είχε δείξει ότι, τέλειο θεωρείται το χαμόγελο όταν η νοητή γραμμή που ενώνει τις κόρες των ματιών είναι παράλληλη με τη γραμμή που ενώνει τους κυνόδοντες. Η διαφορά μεταξύ των δύο νοητών γραμμών,την οποία οι επιστήμονες ονομάζουν “απόκλιση γωνίωσης”, ήταν μόλις 0.97 μοίρες στους διάσημους με εντυπωσιακό χαμόγελο, όπως ανέφεραν τότε οι επιστήμονες στη σχετική μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “Journal of Prosthetic Dentistry”.Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι, το όμορφο χαμόγελο εξαρτάται από τη συμμετρία του προσώπου και όχι μόνο από τα δόντια.Με λίγα λόγια, το τέλειο χαμόγελο δεν μπορεί να αποκτηθεί με την βοήθεια του οδοντιάτρου.

Επτά χρόνια αργότερα, άλλη έρευνα έδειξε πως, τέλειο χαμόγελο δεν υπάρχει.Ένα ευχάριστο και αυθόρμητο χαμόγελο μπορεί να παραχθεί με διάφορους τρόπους, όπως αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες σε έρευνά τους στην ιατρική επιθεώρηση “PLoS ONE”. Η θέση του στόματος, το πλάτος που έχει το χαμόγελο ακόμη και η κατάσταση των δοντιών μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η ικανότητα μεταφοράς συναισθηματικών καταστάσεων μέσα από την έκφραση του προσώπου είναι μία βασική πτυχή της κοινωνικής αλληλεπίδρασης και της μη λεκτικής επικοινωνίας”,υπογραμμίζει ο Αμερικανός ερευνητής,Ναθάνιελ Χέλγουικ από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και προσθέτει:“Το χαμόγελο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, ειδικά στις διαπροσωπικές σχέσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να χαμογελάσουν έχουν την τάση να εμφανίσουν κατάθλιψη”..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.