Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμόμαστε για τον χαρακτήρα μας;

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμόμαστε για τον χαρακτήρα μας;

Είναι γνωστό πως ο ύπνος αποτελεί ζωτική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς πως ο τρόπος που κοιμόμαστε, αλλά και η στάση που παίρνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου σχετίζονται με τη ψυχολογία μας. Νέα έρευνα δείχνει πως η στάση του ύπνου δεν σχετίζεται μόνο με την ψυχολογία του ατόμου όταν πέφτει για ύπνο, αλλά αποκαλύπτει και τα μυστικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες στάσεις ύπνου και η ερμηνείας τους:

Η «εμβρυακή» στάση

Η «εμβρυακή» στάση στάση ύπνου είναι η δημοφιλέστερη καθώς επιλέγεται από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ωστόσο οι γυναίκες είναι αυτές που επιλέγουν κυρίως τη συγκεκριμένη στάση ύπνου. Οι ερευνητές αναφέρουν πως όσοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη στάση έχουν ένα «σκληρό» περίβλημα, καθώς παρουσιάζονται φαινομενικά δυνατοί, αλλά δεν παύουν να είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και συχνά ντροπαλοί στην αρχή, με την ικανότητα όμως να προσαρμόζονται γρήγορα.

Η στάση «κορμός»

Ως κορμός χαρακτηρίζεται η πλάγια στάση, αλλά με διατήρηση του σώματος σε εντελώς ευθεία θέση και με τα χέρια κατεβασμένα προς τα κάτω. Η έρευνα αναφέρει πως είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη στάση ύπνου. Τα άτομα που επιλέγουν τη συγκεκριμένη στάση ύπνου είναι πολύ κοινωνικοί και καλόβουλοι χαρακτήρες.

Παράλληλα, φαίνεται πως δείχνουν εύκολα εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω τους, κάτι που δεν θα μπορούσε πάντα να αποδειχθεί θετικό, καθώς θα μπορούσαν να πέσουν εύκολα θύματα εκμετάλλευσης.

Η στάση «ικέτης»

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που υιοθετούν την συγκεκριμένη στάση ύπνου τότε είστε ανοιχτόμυαλοι, αλλά αρκετά κυνικοί. Η καχυποψία χαρακτηρίζει την προσωπικότητά σας, ενώ είστε αρκετά πεισματάρηδες: Όταν παίρνετε μια απόφαση, ο κόσμος να χαλάσει, θα την διατηρήσετε μέχρι τέλους.

Η «στρατιωτική» στάση

Η «στρατιωτική» στάση είναι η ανάσκελα, με τα χέρια κάτω, δίπλα στα πλευρά. Το 8% των συμμετεχόντων της έρευνας δήλωσαν πως κοιμούνται με αυτό τον τρόπο, και κατατάσσονται σε εκείνους που χαρακτηρίζονται από σχετικό συντηρητισμό, παράλληλα είναι φιλήσυχοι και αντιπαθούν τους καβγάδες και τις φασαρίες.

Ενώ, όσοι υιοθετούν αυτή τη στάση έχουν περισσότερες πιθανότητες να ροχαλίζουν, κάτι που μπορεί να μην τους στερεί τον ύπνο, αλλά αφαιρεί αρκετή από την ποιότητά του και την ξεκούραση.

Η στάση «ελεύθερη πτώση»

Πρόκειται για την θέση ύπνου μπρούμυτα. Όσοι ξαπλώνουν πάνω στο στομάχι τους, ενώ με τα χέρια τους κρατούν το μαξιλάρι και έχουν το κεφάλι τους σε πλάγια θέση, είναι συνήθως παρορμητικοί και κοινωνικοί σαν χαρακτήρες. Ωστόσο, δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με την κριτική. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το 7% των ερωτηθέντων.

Η στάση «αστερίας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφορά όσους επιλέγουν αν κοιμούνται ξαπλωμένοι ανάσκελα με τα χέρια ψηλά, δίπλα από το κεφάλι τους ή από το μαξιλάρι τους. Αυτοί είναι οι «αστερίες» του κρεβατιού και φτάνουν το 5% των ερωτηθέντων. Τα άτομα αυτά ξέρουν να ακούνε τους άλλους, τους αρέσει να βοηθούν, αλλά δεν αισθάνονται άνετα να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Παράλληλα, τονίζεται πως η συγκεκριμένη στάση ύπνου ευνοεί το ροχαλητό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.