Το μεγάλο μυστικό των δισεκατομμυριούχων – Η «συνήθεια» που τους έκανε ζάμπλουτους

Το μεγάλο μυστικό των δισεκατομμυριούχων – Η «συνήθεια» που τους έκανε ζάμπλουτους

Οι εκατομμυριούχοι, όπως και οι δισεκατομμυριούχοι είναι σίγουρα πλουσιότεροι από το μέσο άνθρωπο, ωστόσο αποτελούν δύο διαφορετικές κατηγορίες ατόμων. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του «The Billion DollarSecret: 20 Principles of Billionaire Wealth and Success», Ραφαέλ Μπάτζιαγκ, η διαφορά μεταξύ συνίσταται στην απάντηση σε μία πολύ απλή ερώτηση: «Απολαμβάνετε περισσότερο να βγάζετε χρήματα ή να τα ξοδεύετε;».

Ο Ραφαέλ Μπάτζιαγκ, που είναι επιχειρηματίας και ειδικός στην ψυχολογία του επιχειρείν, πέρασε πέντε χρόνια κάνοντας προσωπικές συνεντεύξεις με 21 αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες (δηλαδή με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια) σε ολόκληρο τον κόσμο και διεξάγοντας έρευνες για τη ζωή τους και τις εταιρείες τους.

Και έγραψε στο βιβλίο του ότι «η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων οικονομικά ανθρώπων (εκατομμυριούχων) και των υπερβολικά επιτυχημένων οικονομικά ανθρώπων (δισεκατομμυριούχων) είναι ότι οι δεύτεροι απολαμβάνουν πάρα πολύ τη διαδικασία του να βγάζουν χρήματα και όχι να τα ξοδεύουν».

Για παράδειγμα, ο δισεκατομμυριούχος, Μιχαήλ Σολοβώφ – ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Πολωνία – και ο Λίριο Παρισότο – ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Νότια Αμερική – είπαν και οι δύο ότι η οικονομική τους επιτυχία οφείλεται στην πρακτική της αποταμίευσης.

«Θέλετε να γίνεται πλούσιοι; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το κάνετε: Να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα από αυτά που βγάζετε. Αν μειώσετε τα έξοδά σας και αποταμιεύετε, τότε θα γίνετε πλούσιος», απάντησε στον Μπάτζιαγκ ο δισεκατομμυριούχος, Φρανκ Χάζενφρατζ.

Η τσιγκουνιά δημιουργεί πλούτο, υποστηρίζει ο συγγραφέας, τονίζοντας ότι οι αποταμιεύσεις δημιουργούν πλούτο, μέσω των επενδύσεων ή ακόμα και των επιτοκίων σε μία τράπεζα. Η τσιγκουνιά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του πλούτου, υποστηρίζει ο Μπάτζιαγκ εξηγώντας ότι «όταν ξοδεύετε περισσότερα από αυτά που βγάζετε, όταν ξοδεύετε αντί να βάζετε χρήματα στην άκρη για τη σύνταξη και τα γεράματά σας, όταν ξοδεύετε εν αναμονή εσόδων, τότε ουσιαστικά γίνεστε σκλάβος του μισθού, ακόμη και αν ο μισθός σας είναι πολύ υψηλός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε για παράδειγμα τον μεγαλοεπενδυτή, Γουόρεν Μπάφετ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Μένει ακόμα στο σπίτι στην Όμαχα της Νεμπράσκα που αγόρασε το 1958 για 276.700 δολάρια (σημερινά λεφτά) χωρίς ποτέ να μετακομίσει σε μία έπαυλη. Πληρώνει 18 δολάρια για κούρεμα και 3,17 δολάρια κάθε μέρα για πρωινό στα McDonald’s, την ώρα που η περιουσία του αγγίζει τα 84,6 δισ. δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.