ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτή είναι η πιο ιδιαίτερη μάσκα – Φτιάχτηκε από… εσώρoυχο! (βίντεο)

Αυτή είναι η πιο ιδιαίτερη μάσκα – Φτιάχτηκε από… εσώρoυχο! (βίντεο)

Από την πρώτη ημέρα που εμφανίστηκε ο κορωνοϊό η μάσκες προστασίας έγιναν… άφαντες. Αυτό οδήγησε αρκετούς πολίτες να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για να προστατευτούν. Ανάμεσα τους και αυτός που σκέφτηκε μια κοπέλα από την Σουηδία.

Η Klara Sjöberg από τη Σουηδία χρησιμοποίησε ως μάσκα προστασίας τα εσώρουχα του αγαπημένου της και μοιράστηκε την ιδέα της στο twitter.

Δεν άργησε το βίντεο, που την δείχνει να μετατρέπει το εσώρουχο σε μάσκα αλλά και αξεσουάρ μαλλιών, να γίνει viral και να βρει μιμητές. Φαίνεται πως είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξεις μια μάσκα προστασίας αξιοποιώντας κάτι από τον σύντροφό σου που μπορείς να βρεις άμεσα στο σπίτι σας.

Βέβαια, το βίντεο της Sjöberg δέχτηκε πολλών ειδών σχόλια. Πέρα από τα χιουμοριστικά, ήταν και αυτά που μας επανέφεραν στη ρεαλιστική μας βάση. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι χειροποίητες μάσκες είναι καλύτερες από το τίποτα αλλά με το να μένεις απλά στο σπίτι σου προστατεύεις περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.

https://twitter.com/klara_sjo/status/1242828550329307136

Με το να μην βγαίνεις έξω χωρίς σοβαρό λόγο, να κρατάς τις αποστάσεις και να πλένεις συχνά τα χέρια σου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να περιορίσεις τον κίνδυνο να εκτεθείς στον ιό και τον μεταδόσεις στη συνέχεια σε κάποιον άλλο από την οικογένειά σου ή τη γειτονιά σου.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες και οι ειδικοί στην υγεία ζητούν να μην εξαντλούμε τις μάσκες τύπου Ν95 για να μπορούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να έχει μεγαλύτερα αποθέματα. Το online κατάστημα Target απολογήθηκε που πουλούσε τις συγκεκριμένες μάσκες συμβάλλοντας στην εξάντλησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/klara_sjo/status/1242828550329307136

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.