ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαζύγιο: Πότε είναι πιο πιθανό να προκύψει; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Διαζύγιο: Πότε είναι πιο πιθανό να προκύψει; – Έρευνα δίνει την απάντηση

Επιστημονική μελέτη αναζήτησε τους παράγοντες εκείνους που αυξάνουν την πιθανότητα διαζυγίου και διαπίστωσε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των συναδέλφων αντίθετου φύλου στην εργασία του/της συζύγου, τόσο το …διαζύγιο είναι πιο πιθανό και αυτό, ισχύει και για τα δύο φύλα.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι πιο μορφωμένοι άνδρες, διπλάσιο από ότι όσοι έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, για να έχει κανείς το κεφάλι του ήσυχο, πρέπει μάλλον να παντρευτεί βιβλιοθηκάριο ή γεωργό, ενώ αντίθετα έχει κάθε λόγο ανησυχίας, αν το ταίρι του είναι σεφ εστιατορίου ή ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου!

Δανοί ερευνητές , με επικεφαλής την καθηγήτρια Καρολάιν Ούγκλα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Biology Letters» της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το «Science» και τους «Τάιμς του Λονδίνου», μελέτησαν στοιχεία για όλα τα ζευγάρια στη Δανία, που είχαν παντρευτεί μεταξύ 1981-2002, εκ των οποίων περίπου 100.000 είχαν πάρει διαζύγιο κάποια στιγμή στο μέλλον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άνδρες που δούλευαν σε περιβάλλον με σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες συναδέλφους, είχαν κατά μέσο όρο 15% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν, από ό,τι άνδρες που εργάζονταν σε ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Γυναίκες που δούλευαν κυρίως μαζί με άνδρες, είχαν 10% μεγαλύτερη πιθανότητα να χωρίσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.