ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεξικό: Γυναίκα γερουσιαστής γδύθηκε από λάθος σε τηλεδιάσκεψη – «Δεν ντρέπομαι» (φώτο)

Μεξικό: Γυναίκα γερουσιαστής γδύθηκε από λάθος σε τηλεδιάσκεψη – «Δεν ντρέπομαι» (φώτο)

Μια Μεξικάνα γερουσιαστής γδύθηκε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής τηλεδιάσκεψης, νομίζοντας ότι είχε κλείσει την κάμερα του υπολογιστή της.

Συγκεκριμένα, η 66χρονη Μάρθα Λουτσία Μικέρ τα πέταξε όλα, εν μέσω βίντεοκλήσης με μέλη του πολιτικού κόμματός της, της τράπεζας του Μεξικό και δημοσιογράφους.

Η τηλεδιάσκεψη μέσω Zoom είχε θέμα την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία κορωνοϊού.

Φωτογραφίες από το «ατύχημα» δόθηκαν στη δημοσιότητα από κάποιον από τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη, που δεν είχε το θάρρος να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι εικόνες έγιναν viral στα social media και πολλοί άσκησαν σκληρή κριτική στην γερουσιαστή.

Η Μικέρ μετά τις σφοδρές επικρίσεις χρειάστηκε να απολογηθεί για το συμβάν και μάλιστα αντεπιτέθηκε σε όσους επιχείρησαν να την ντροπιάσουν για την εικόνα του σώματός της.

«Είμαι η Μαλού Μικέρ και δεν ντρέπομαι που έδειξα μέρος των απόκρυφών μου από ατύχημα. Αυτή ακριβώς η αντίληψη ότι μια γυναίκα είναι “μόνο το σώμα της” είναι που επέτρεψε και υποκίνησε τον σεξισμό κατά των γυναικών, κάτι που ανέκαθεν πολεμούσα» ανέφερε η γερουσιαστής.

«Είμαι μια γυναίκα 66 ετών που θήλασε 4 παιδιά, 3 από τα οποία είναι σήμερα υπεύθυνοι άντρες και νιώθω περήφανη για το σώμα που τους ανέθρεψε» τόνισε η Μικέρ.

«Για 40 χρόνια αγωνίστηκα για την Αριστερά από διάφορα πόστα, αγωνιζόμενη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αγαπώ το σώμα μου, το φροντίζω και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό» κατέληξε η γερουσιαστής.

Αρκετοί συνάδερφοί της έσπευσαν να την υπερασπιστούν κι ανέφεραν ότι θα εργαστούν για την αποκάλυψη της ταυτότητας εκείνων που επιχείρησαν να την ντροπιάσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/Israel_Rod20/status/1268061839914668033

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.