ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένα πανεύκολο κόλπο για να μη μουχλιάζουν τα βαζάκια που έχετε στο ψυγείο

Ένα πανεύκολο κόλπο για να μη μουχλιάζουν τα βαζάκια που έχετε στο ψυγείο

Στην κουζίνα μας έχουν συγκεκριμένα σημεία, όπου αποθηκεύουμε και διατηρούμε όλες τις τροφές μας. Μια μητέρα όμως βρήκε την λύση σε ένα συχνό οικιακό πρόβλημα.

Μέσω της σελίδας της στο Facebook, «The Prepped Mama», μοιράστηκε το απίθανο τρικ της για να μην εμφανίζεται μούχλα στα βαζάκια που έχει στο ψυγείο.Είναι πολύ απλό: Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις ανάποδα μέσα στο ψυγείο.

«Για να σταματήσουν οι τροφές να μουχλιάζουν στα βάζα, μια καλή συμβουλή είναι, όταν τα ανοίξεις, να τα γυρίσεις ανάποδα και να τα βάλεις στο ψυγείο. Τα σφραγίζει και δεν χαλάνε τόσο γρήγορα, κάτι που σου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα», αναφέρει η μητέρα.

Ακόμη, είναι ένας καλός τρόπος να μειώσεις την σπατάλη τροφίμων. Μάλιστα, μοιράστηκε μια φωτογραφία με τα βάζα στο ψυγείο της για να δείξει καλύτερα το τρικ της.

Σύμφωνα με την Σύμβουλο Τροφικής Μικροβιολογίας στο CSIRO Agriculture and Food, Cathy Moir, αυτή η κίνηση επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών στην επιφάνεια των τροφών, καθώς δεν υπάρχει πολύς αέρας.

Ακόμη, συμβουλεύει ότι το τρικ λειτουργεί καλύτερα σε πιο πυκνά προϊόντα όπως η σάλτα ντομάτας και οι σος για ζυμαρικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.