ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το χωριό της Ελλάδας που ήξερε την καραντίνα πολύ πριν τον κορωνοϊό – Έχουν lockdown για 7 μήνες κάθε χρόνο (βίντεο)

Το χωριό της Ελλάδας που ήξερε την καραντίνα πολύ πριν τον κορωνοϊό – Έχουν lockdown για 7 μήνες κάθε χρόνο (βίντεο)

Η Αετομηλίτσα που ανήκει στο νομό Ιωαννίνων, στην επαρχία Κονίτσης, στις νότιες πλαγιές του Γράμμου είναι το βορειότερο χωριό του νομού στα Ελληνοαλβανικά Σύνοpα.

Με την ίδρυση συλλόγων στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, το χωριό ξαναζωντάνεψε, με αποτέλεσμα να αριθμεί σήμερα εκατοντάδες σπίτια και οικογένειες, που όμως δεν μένουν εκεί όλη τη χρονιά, αλλά το επισκέπτονται μόνο συγκεκριμένους μήνες.

Η κτηνοτροφία βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, με παραγωγή ντόπιων προϊόντων της Αετομηλίτσας, όπως τυριά (με πρώτο το μανούρι), κρέατα, και τσάι του βουνού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερες από 30 κτηνοτροφικές οικογένειες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Αετομηλίτσας και το καλοκαίρι το χωριό γεμίζει από κατοίκους.

Όμως από τον Οκτώβριο το χωριό περνά σε lockdown και για 7 μήνες η Αετομηλίτσα είναι άδεια. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάθε δραστηριότητα σταματάει, και οι κάτοικοι μαζεύουν τα πράγματά τους και φεύγουν. Με δύο εξαιρέσεις – έναν αγροφύλακα και ακόμα φύλακα που ζει εκεί προκειμένου να φυλάει τα σπίτια τους, την εκκλησία και τα άλλα δημόσια κτήρια του χωριού, σε όλο το διάστημα της δικής τους απουσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.