ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Να τι μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα έπιπλα του εξωτερικού σου χώρου

Να τι μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα έπιπλα του εξωτερικού σου χώρου

Το καλοκαίρι είναι πλέον μια ανάσα μακριά, και αν δεν το έχεις ήδη κάνει, έχει έρθει η ώρα να βγάλεις τα έπιπλα στον κήπο ή την αυλή σου και να απολαύσεις υπέροχες στιγμές χαλαρότητας κοντά στη φύση.

Για να το απολαύσεις όμως πραγματικά, είναι σημαντικό να έχεις τα έπιπλα του εξωτερικού χώρου καθαρά, και αυτό εξαρτάται από μερικούς παράγοντες οι οποίοι διαφέρουν ανάλογα με το υλικό. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές των ειδικών για τον καθαρισμό επίπλων από ξύλο, πλαστικό, επεξεργασμένο σίδηρο και αλουμίνιο:

Πλαστικό

Το πλαστικό είναι ο ευκολότερος τύπος επίπλων για καθάρισμα, καθώς συνήθως διαθέτει γυαλιστερό φινίρισμα που είναι απωθητικό για τους λεκέδες. “Όταν καθαρίζεις πλαστικό, συνιστούμε καθαριστικά για όλες τις χρήσεις κατασκευασμένα με φυσικά έλαια και ένζυμα”, λέει ο Austin Miller, συνιδρυτής της εταιρείας καθαριμσού Spruse. “Κατά τον καθαρισμό πλαστικών επίπλων, συνιστούμε πάντα τη χρήση πετσετών με μικροϊνες”.

Κατεργασμένος σίδηρος

Το σφυρήλατο σίδερο είναι μια δημοφιλής επιλογή για έπιπλα εξωτερικού χώρου λόγω της αντοχής τους. “Συνιστούμε τη χρήση λευκού ξιδιού καθαρισμού”, λέει ο Miller. “Τρίψε απαλά όλες τις περιοχές και, όταν τελειώσεις, σκούπισε τις περιοχές με μια πετσέτα και νερό για να αφαιρέσεις την υπερβολική βρωμιά. Βεβαιώσου ότι δεν θα χρησιμοποιήσεις οξύ, ή οτιδήποτε μπορεί να χαράξει, καθώς ο σφυρήλατος σίδηρος μπορεί να καταστραφεί έτσι”.

Αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι μια άλλη κοινή επιλογή για παγκάκια, καρέκλες, τραπέζια και άλλα. “Να αφαιρείς πάντα τα μαξιλάρια πριν φτάσεις στο πλαίσιο των επίπλων από αλουμίνιο, για να έχεις έναν πλήρως εκτεθειμένο καμβά πριν από το πλύσιμο”, συμβουλεύουν οι Anne και Will Massie, ιδρυτές της μάρκας επίπλων εξωτερικού χώρου McKinnon & Harris. “Κατά τον καθαρισμό του σκελετού, προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό που έχει σχεδιαστεί για πλύσιμο επιφανειών όπως αυτοκίνητα και σκάφη, αλλά και ένα μαλακό πανί, όπως μια πετσέτα μικροϊνών ή ένα απαλό σφουγγάρι για να καθαρίσεις πριν το ξεπλύνεις”.

Ξύλο

Υλικά όπως η ακακία και ο ευκάλυπτος είναι εξαιρετικές επιλογές για έπιπλα εξωτερικού χώρου, καθώς είναι πολύ ανθεκτικά υλικά. Αν και είναι φυσικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, η ακακία μπορεί να γίνει ευαίσθητη στην υγρασία. Σκούπισε τις βρωμιές χρησιμοποιώντας ένα υγρό, μη λειαντικό πανί. Για πιο επίμονες βρωμιές και διαρροές, βύθισε ένα πανί σε σαπούνι με ουδέτερο pH και ζεστό νερό, ξεπλένοντας τυχόν περισσεύματα υγρού και σκούπισε. Στη συνέχεια, άφησε το να στεγνώσει φυσικά στον ήλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.