Αντηλιακά: Κι όμως έχουν ημερομηνία λήξης – Τι πρέπει να προσέχετε;

Το περσινό αντηλιακό θα μπορεί να θέτει το δέρμα σας σε κίνδυνο

Αντηλιακά: Κι όμως έχουν ημερομηνία λήξης – Τι πρέπει να προσέχετε;

Αυτονόητο είναι ότι σε κάθε περίπτωση, το αντηλιακό μας δεν πρέπει να έχει λήξει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία του αντηλιακού σου. 

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι όπως τα περισσότερα προϊόντα ομορφιάς έτσι και το SPF έχει ημερομηνία λήξης και τα κακά νέα είναι ότι συνήθως δεν είναι πολύ μεγάλη.

Έτσι, το περσινό αντηλιακό θα μπορούσε ενδεχομένως να θέτει το δέρμα σας σε κίνδυνο, αντί να κάνει καλό.

Τα αντηλιακά έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα λήξης μετά το άνοιγμα, ανάλογα με το προϊόν ή τη μάρκα.

Ενώ τα περισσότερα αντηλιακά διαρκούν περίπου έως 12 μήνες, ορισμένα διαρκούν περίπου για 18 μήνες ή δύο χρόνια.

Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη συσκευασία για να διαπιστώσετε αν έχει λήξει.

Έχει μία μικρή ένδειξη που δείχνει τους μήνες.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό το μέρος που αποθηκεύετε το αντηλιακό σας .

Η αποθήκευση σε ακραίες θερμοκρασίες, ιδιαίτερα θερμότητα, μπορεί επίσης να αποσταθεροποιήσει ένα προϊόν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Αν έχετε δηλαδή ένα αντηλιακό που βρίσκεται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως στην παραλία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Τι προκαλεί στο δέρμα ένα ληγμένο αντιηλιακό 

Τα αντηλιακά φίλτρα μπορεί να αλλοιωθούν μετά το χρόνο λήξης τους, επομένως μπορεί να είναι λιγότερο προστατευτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν το αντηλιακό σας έχει λήξει, πιθανότατα δεν λαμβάνετε την προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που αναγράφεται – με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε από ηλιακά εγκαύματα και γήρανση του δέρματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.