ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Αυτά είναι τα δέκα «χειρότερα» πτυχία – Ποιοι μετανιώνουν για την επιλογή τους

Στις ΗΠΑ υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα μισθολόγια που «οδηγεί» το κάθε πτυχίο

Αυτά είναι τα δέκα «χειρότερα» πτυχία – Ποιοι μετανιώνουν για την επιλογή τους

Αρκετές είναι πλέον οι επιχειρήσεις που δεν απαιτούν πανεπιστημιακή μόρφωση από τους υπαλλήλους τους.

Τα άτομα αυτά, εκτιμούν ότι τα πανεπιστημιακά πτυχία που απέκτησαν  έχουν χάσει την αξία τους, μετανιώνοντας παράλληλα για την επιλογή τους.

Ωστόσο, όπως έδειξε η έκθεση «The College Payoff» του Georgetown University Center on Education and the Workforce, οι κάτοχοι ενός πτυχίου αμοίβονται έως και 84% υψηλότερα από εκείνους που έχουν απλώς απολυτήριο λυκείου.

Οι τομείς που μετανιώνουν οι πτυχιούχοι

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα μισθολόγια που «οδηγεί» το κάθε πτυχίο.

Εκείνοι που αποφοίτησαν με κάποιο πτυχίο επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής ή μαθηματικών κερδίζουν τα περισσότερα.

Τους ακολουθούν εκείνοι που σπούδασαν στους τομείς της υγείας και των επιχειρήσεων.

Στις χειρότερες θέσεις αμοιβών βρίσκονται εκείνοι που πήραν πτυχίο ιστορίας, φιλολογίας, φιλοσοφίας, κοινωνιολογίας, ψυχολογίας ή τεχνών.

Σύμφωνα με μελέτη της ZipRecruiter που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 1.500 απόφοιτους πανεπιστημίων που αναζητούν εργασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνει ότι το 44% μετανιώνει για το αντικείμενο των σπουδών που επέλεξε.

Η δημοσιογραφία, η κοινωνιολογία, η επικοινωνία και η εκπαίδευση βρίσκονται στην κορυφή των σχολών που έχουν υψηλότερα ποσοστά μετανιωμένων πτυχιούχων.

Οι φοιτητές μπορεί να επιλέγουν αυτούς τους κλάδους χωρίς να σκέφτονται τα επίπεδα των μισθών και την εργασιακή ασφάλεια όταν σπουδάζουν, όμως «όταν αποφοιτήσουν, συνειδητοποιούν την πραγματικότητα», σύμφωνα με την οικονομολόγο της ZipRecruiter, Sinem Buber.

«Όταν μετά βίας καταφέρνεις να πληρώσεις τους λογαριασμούς, το ύψος του μισθού σου μάλλον γίνεται πιο σημαντικό», εξηγεί στο CNBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, αρκετοί είναι οι πτυχιούχοι από αυτούς που μετάνιωσαν για την επιλογή του, που αν μπορούσαν θα γύριζαν το χρόνο πίσω για να επιλέξουν κάποιο κλάδο σπουδών πληροφορικής ή διοίκησης επιχειρήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.