Καλύτερα να τα αποφύγεις στις διακοπές

Τι πρέπει να πάρεις και τι να αφήσεις όταν ταξιδεύεις;

Έφτασε η εποχή που κανονίζεις τριήμερα, ή και μεγάλες διακοπές. Είτε πας στο εξωτερικό, είτε σε νησί, ή και σε βουνό, θα πρέπει να δεις ποια beauty προϊόντα θα πάρεις μαζί σου. Η ρουτίνα ομορφιάς είναι σημαντική, άρα είναι καλό να προσπαθείς να την τηρείς ακόμα και στις διακοπές.

Βεβαίως, κάποιες φορές είναι αδύνατον να κουβαλήσεις όλα όσα χρησιμοποιείς. Ωστόσο, μπορείς να φτιάξεις ένα νεσεσέρ που θα καλύπτει τις ανάγκες σου, ειδικά όσον αφορά στην ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΦΉΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΊΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΊ

Αρχικά, ένα από αυτά που θα πρέπει να αφήσεις πίσω είναι τα προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη. Ο λόγος είναι απλός. Σύμφωνα με το Healthline, η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην αντιγήρανση, ακόμα και στην ακμή. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο να σου προκαλέσει ερεθισμό και ξηρότητα στο δέρμα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς στον ήλιο, τόσο χειρότερο θα είναι το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την γιατρό Rita Nandi, είναι ακόμα καλύτερο να αποφύγεις την χρήση της δύο εβδομάδες πριν και δύο μετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντί για τα προϊόντα με ρετινόλη, λοιπόν, μπορείς να πάρεις μαζί σου άλλα. Τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ, βοηθούν την επιδερμίδα σου να ενυδατωθεί. Επιπλέον, για το σώμα, μια πολύ ενυδατική κρέμα και το after sun, θα σε βοηθήσουν με την ξηρότητα που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.