Με αυτά τα 9+1 κολπάκια θα μπορέσετε να κάνετε έναν δροσερό ύπνο όταν έχει πολλή ζέστη

Τι πρέπει να κάνετε

Με αυτά τα 9+1 κολπάκια θα μπορέσετε να κάνετε έναν δροσερό ύπνο όταν έχει πολλή ζέστη

Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι αγαπούν τη ζέστη γιατί την έχουν συνδυάσει με το καλοκαίρι και τη θάλασσα.

Τι γίνεται όμως όταν αυτή γίνεται ανυπόφορη και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε αλλά ούτε και να πάμε στην παραλία για δροσερές βουτιές;

Αν βρίσκεστε στο σπίτι και δεν θέλετε να χρησιμοποιείται για πολλή ώρα το κλιματιστικό σας για διάφορους λόγους, ή δεν έχετε κλιματιστικά, υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να δροσιστείτε.

Κρατήστε τις περσίδες κλειστές την ημέρα

Το φως του ήλιου που ακτινοβολεί μέσα από τα παράθυρα μπορεί να είναι ένας από τους κύριους παράγοντες θέρμανσης του δωματίου.

Αυτή η θερμότητα παραμένει στο δωμάτιο και τη νύχτα, πολύ μετά τη δύση του ήλιου.

Το να κρατάτε τις περσίδες σας κλειστές μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο δροσερό δωμάτιο αργότερα.

Αφήστε τον αέρα να ρέει μέσα στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

Προσπαθήστε να αφήνετε τα παράθυρά σας ανοιχτά την ημέρα, αν βρίσκεστε στο σπίτι, και κρατήστε όλες τις πόρτες των υπνοδωματίων ανοιχτές για να επιτρέψετε στον αέρα να ρέει μέσα στο σπίτι.

Αυτό θα προσφέρει άφθονη ροή αέρα σε όλο το σπίτι και μέχρι το βράδυ.

Βάλτε τους καρπούς σας κάτω από κρύο νερό

Αν αισθάνεστε ότι ζεσταίνεστε πολύ και θέλετε να δροσιστείτε γρήγορα, δοκιμάστε να περάσετε τους καρπούς σας κάτω από κρύο νερό για λίγα λεπτά, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε όλο το σώμα σας πιο δροσερό.

Αυτό συνιστάται συχνά σε άτομα που βιώνουν άγχος ως ένας τρόπος να δροσίσουν το σώμα τους, οπότε θα σας φανεί χρήσιμο και εδώ.

Βάλτε πάγο μπροστά από τον ανεμιστήρα

Το να έχετε έναν ανεμιστήρα τη νύχτα μπορεί να μην είναι αρκετό, αλλά αν αφήσετε πάγο μπροστά του θα ενισχύσει τον δροσερό αέρα.

Καθώς ο πάγος αρχίζει να λιώνει, ο ανεμιστήρας θα φυσήξει τον δροσερό αέρα από τον πάγο που λιώνει σε όλο το δωμάτιο.

Ψεκάστε με νερό τα σεντόνια σας

Αυτό είναι ριψοκίνδυνο, αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο – ψεκάστε τα σεντόνια σας γρήγορα με νερό αν αισθάνεστε πολύ ζεστά.

Ωστόσο, προσέξτε να μην ποτίσετε τα κλινοσκεπάσματά σας γιατί τότε σίγουρα θα έχετε έναν άθλιο ύπνο.

Αλλάξτε σεντόνια

Εννοείται πως το καλοκαίρι επιλέγουμε μόνο βαμβακερά σεντόνια. Σατέν, πολυεστέρες και λοιπά μένουν στη ντουλάπα για τον χειμώνα.

Πάρτε μια κρύα φανέλα στο κρεβάτι

Βάλτε μια φανέλα στην κατάψυξη λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο και τοποθετήστε την στο μέτωπό σας καθώς προσπαθείτε να κοιμηθείτε.

Η κρύα θερμοκρασία στο κεφάλι σας θα πρέπει να σας δροσίσει καθώς κοιμάστε.

Αποφύγετε τους ημερήσιους ύπνους

Μην κοιμάστε το μεσημέρι. Οσο πιο κουρασμένοι καταλήξετε στο κρεβάτι το βράδυ, τόσο πιο εύκολα και βαριά θα κοιμηθείτε και η ζέστη δεν θα σας απασχολεί…

Ενυδατωθείτε

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε με ζεστό καιρό είναι να διατηρείτε την ενυδάτωση, καθώς το σώμα σας χάνει ήδη νερό μέσω της εφίδρωσης.

Φροντίστε να παίρνετε λίγο νερό μαζί σας στο κρεβάτι για να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αποσυνδεθείτε

Οι τηλεοράσεις, τα στερεοφωνικά, το DVD, ακόμα και το κινητό σας που φορτίζει αμέριμνο στο κομοδίνο εκλύουν επίσης θερμότητα, ακόμα και όταν είναι κλειστά. Βγάλτε τα πάντα από την πρίζα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.