ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Πυρά» κατά του «Dior» για την αντικατάσταση της Μπέλα Χαντίντ με Ισραηλινό μοντέλο – Είχε στηρίξει την Παλαιστίνη

Υπήρξε το πρόσωπο της εταιρείας από το 2016 - Στη θέση της η Μέι Τάγκερ

«Πυρά» κατά του «Dior» για την αντικατάσταση της Μπέλα Χαντίντ με Ισραηλινό μοντέλο – Είχε στηρίξει την Παλαιστίνη

«Πυρά» δέχεται ο πολυτελής οίκος μόδας Dior στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την φερόμενη απόφασή του να αντικαταστήσει την Αμερικανίδα με παλαιστινιακή καταγωγή Μπέλα Χαντίντ με το Ισραηλινό μοντέλο Μέι Τάγκερ στην τελευταία του διαφημιστική καμπάνια.

Η είδηση, που αρχικά μεταδόθηκε από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Yeni Şafak English, προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πυροδότησε το hashtag «Boycott Dior». Μια τοπική ισραηλινή εφημερίδα φάνηκε επίσης να επιβεβαιώνει την είδηση αργότερα.

«Ενώ πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αποφεύγουν να υποστηρίξουν ανοιχτά το Ισραήλ, η διεθνής μάρκα Dior επέλεξε το ισραηλινό μοντέλο Μέι Τάγκερ για να ηγηθεί της καμπάνιας τους, έναν ρόλο που είχε στο παρελθόν η Μπέλα Χαντίντ, η οποία υπήρξε εδώ και πολύ καιρό υπέρμαχος της παλαιστινιακής υπόθεσης ασκώντας έντονη κριτική στο Ισραήλ», σημειώνεται.

Η Μπέλα Χαντίντ υπήρξε το πρόσωπο του Dior Beauty από το 2016. Ωστόσο, σε ένα προωθητικό βίντεο για το νέο άρωμα της μάρκας La Collection Privee, η Μέι Τάγκερ εμφανίστηκε σε εξέχουσα θέση, υποδηλώνοντας τον νέο της ρόλο ως επικεφαλής της εκστρατείας.

Ενώ ο Dior δεν έχει εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με την αλλαγή, η κίνηση έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη στάση του οίκου μόδας στη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης. Η ειλικρινής υποστήριξη της Μπέλα Χαντίντ προς την Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένης της καταδίκης της για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, την έχει κάνει εξέχουσα προσωπικότητα στη συζήτηση.

Ούτε ο Dior, ούτε η Μπέλα έχουν σχολιάσει την υποτιθέμενη αλλαγή.

Η Χαντίντ συνέχισε να εκφράζει την υποστήριξή της στην Παλαιστίνη, ακόμη και ενόψει των απειλών για θάνατο και της διαδικτυακής παρενόχλησης. Σε μια πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram, μοιράστηκε τις σκέψεις της για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, δηλώνοντας: «Μου έχουν στείλει εκατοντάδες απειλές για τη ζωή μου καθημερινά, ο αριθμός τηλεφώνου μου διέρρευσε και η οικογένειά μου ένιωθε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Αλλά δεν μπορώ να είμαι σιωπηλή πια. Ο φόβος δεν είναι επιλογή».

Η Χαντίντ τόνισε τη σημασία του να μιλάμε ανοιχτά ενάντια στη βία και την αδικία, δηλώνοντας, «Ο λαός και τα παιδιά της Παλαιστίνης, ειδικά στη Γάζα, δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη σιωπή μας. Δεν είμαστε γενναίοι – αυτοί είναι».

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία για τα δεινά στην περιοχή, αναγνωρίζοντας το τραύμα που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι και καλώντας για παγκόσμια αλληλεγγύη. «Η καρδιά μου αιμορραγεί από τον πόνο από το τραύμα που βλέπω να ξετυλίγεται, καθώς και το τραύμα των γενεών του παλαιστινιακού μου αίματος», είπε η Μπέλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.