Παξοί: Το νησί του Ιονίου με τους γραφικούς οικισμούς και τις ονειρικές παραλίες (φώτο)

Τρυπητός: Η πέτρινη αψίδα που κλέβει τις εντυπώσεις

Παξοί: Το νησί του Ιονίου με τους γραφικούς οικισμούς και τις ονειρικές παραλίες (φώτο)

Οι Παξοί είναι ένα από τα πιο προικισμένα νησιά του Ιονίου, το οποίο θα σας «μαγέψει» έτσι και το επισκεφθείτε.

Με μικρούς και γραφικούς οικισμούς, ελαιώνες όσο φτάνει το βλέμμα και πλούσια φύση που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα και κρυστάλλινα νερά που συγκλονίζουν, δεν είναι τυχαίο το γεγονός που κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει αυτό το μικρό νησί των Επτανήσων για τις καλοκαιρινές διακοπές του.

Σε απόσταση επτά μιλίων νότια της Κέρκυρας και οκτώ μιλίων από την Ήπειρο, οι Παξοί θα σας γοητεύσουν.

Κατάφυτοι, με τους ελαιώνες που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, και τους μικρούς αμπελώνες, μοιάζουν με μια πράσινη πινελιά μέσα στο γαλάζιο Ιόνιο.

Παξοί: Οι γραφικοί οικισμοί και οι ονειρικές παραλίες του νησιού

Από τον Γάιο, την πρωτεύουσα των νησιών με τον κοσμοπολίτικο αέρα και τα δύο νησάκια –Παναγιά και Άγιος Νικόλαος– αλλά και το κάστρο του Αγίου Νικολάου που ξεκίνησε να χτίζεται το 1423 και ανακατασκευάστηκε το 1510 από τους Ενετούς -έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο- θα ξεκινήσετε για να κάνετε τον γύρο του νησιού ή για να πεταχτείτε στους γειτονικούς Αντίπαξους.

Κάντε μια στάση στη Λάκκα, τον οικισμό μέσα σε απάνεμο όρμο στα βόρεια των Παξών, ενώ στον γραφικό Λογγό με την όμορφη παραλία απολαύστε το φαγητό σας και την ευχάριστη ατμόσφαιρα του νησιού.

Όσο για το κολύμπι, οι εξωτικές παραλίες του Ιονίου θα σας μείνουν αξέχαστες. Βουτήξτε στα διάφανα νερά στον Ορκό, στους Παξούς αλλά και στη Βρίκα και το Βουτούμι, στους Αντίπαξους. Γυρίζοντας τα νησιά με καΐκι θα βρείτε πολλούς ακόμα όρμους και φιλόξενα σημεία για να νιώσετε τη γενναιοδωρία του προικισμένου αυτού τόπου.

Τρυπητός: Η πέτρινη αψίδα που κλέβει τις εντυπώσεις

Ο Τρυπητός, γνωστός και ως Καμάρα, κοντά στο χωριό Οζιάς, είναι μια φυσική πέτρινη αψίδα που δημιουργήθηκε όταν κατέρρευσε μέρος θαλασσινής σπηλιάς και έκτοτε αποτελεί ένα από τα πιο καθηλωτικά αξιοθέατα των Παξών.

Με περισσότερα από 20 μέτρα ύψους, η φυσική πέτρινη καμάρα είναι τόσο επιβλητική, που θα έλεγε κανείς ότι φοβάσαι να την πλησιάσεις.

Το γενικότερο πέτρινο τοπίο ολόγυρα με τα νερά που μοιάζουν πιο ονειρικά από ποτέ δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό, που σε πολλούς μάλιστα θυμίζει το περίφημο Κλέφτικο στη Μήλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.