ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Από τα ψηλά στα χαμηλά: Αυτός είναι ο πασίγνωστος ταξιδιωτικός προορισμός που είχε μόλις 45 τουρίστες το 2021

Το 2019 το είχαν επισκεφθεί 6,2 εκατομμύρια άνθρωποι!

Από τα ψηλά στα χαμηλά: Αυτός είναι ο πασίγνωστος ταξιδιωτικός προορισμός που είχε μόλις 45 τουρίστες το 2021

Λόγω των αυστηρών μέτρων συνοριακού ελέγχου και του κλειστού αεροδρομίου, το Μπαλί μετατράπηκε από το να δέχεται εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες σε μόλις 45 το 2021.

Συγκρίνετε το με περίπου 6,2 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις το 2019 και 1,05 εκατομμύρια το 2020.

«Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός ξένων τουριστικών επισκέψεων που έχουμε καταγράψει ποτέ», είπε στο CNN ο Nyoman Gede Gunadika, επικεφαλής του τμήματος τουρισμού για την επαρχία Μπαλί.

Ο διψήφιος αριθμός αντιστοιχεί στην περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2021 και επιβεβαιώθηκε από την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία του Μπαλί.

Καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο Ngurah Rai (DPS) του νησιού στο Ντενπασάρ ήταν κλειστό για διεθνείς πτήσεις σχεδόν όλο το χρόνο, αυτοί οι τουρίστες έχουν έρθει σχεδόν όλοι μέσω ιδιωτικών γιοτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το αεροδρόμιο άνοιξε επίσημα για διεθνείς πτήσεις στις 14 Οκτωβρίου, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μόνο πτήσεις εσωτερικού εντός και εκτός του αεροδρομίου, κυρίως από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα. Για να έρθουν στο Μπαλί, οι ξένοι τουρίστες πρέπει να αντιμετωπίσουν αυστηρές απαιτήσεις εισόδου που σχετίζονται με τον Covid. Πρέπει να αποκτήσουν επιχειρηματική βίζα με κόστος 300 $ (προς το παρόν δεν υπάρχουν τουριστικές βίζες), να κάνουν πολλαπλές εξετάσεις PCR και να αγοράσουν ειδική ασφάλιση υγείας. Επιπλέον, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων είναι υψηλότερο από το συνηθισμένο λόγω της έλλειψης απευθείας πτήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.