ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οκτώ καλοκαιρινοί προορισμοί για διακοπές χωρίς πλοίο

Το καλοκαίρι και η θάλασσα δεν είναι μόνο σε νησί…

Οκτώ καλοκαιρινοί προορισμοί για διακοπές χωρίς πλοίο

Ψάχνετε για έναν καλοκαιρινό προορισμό χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψετε με πλοίο;

Τότε το παρακάτω βίντεο της ομάδας Travel Inspiration είναι το ιδανικό για εσάς. Για τον εξής λόγο, ότι εκεί θα βρείτε όχι έναν, αλλά οχτώ διαφορετικές προτάσεις για προορισμούς στους οποίους μπορείτε να φτάσετε χωρίς να επιβιβαστείτε σε πλοίο. Γιατί τελικά, το καλοκαίρι και η θάλασσα δεν είναι μόνο σε νησί…

Λιμένι

Εκεί χτυπά η καρδιά της Λακωνικής Μάνης. Στο γραφικό Λιμένι με το μαγευτικό του γαλάζιο που σε ταξιδεύει σε «άλλες» καστροπολιτείες.

Βρίσκεται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την Αρεόπολη και είκοσι επτά αντίστοιχα από το Γύθειο. Αρχιτεκτονικό τοπίο που θυμίζει σκηνικό από ταινία με την θάλασσα να γλύφει τις αυλές των πέτρινων επιβλητικών σπιτιών.

Ιδανικό για επίσκεψη σε κάθε εποχή, ενώ τα χρώματα του φθινοπώρου είναι έτοιμα να χαρίσουν πανέμορφες εικόνες. Οικισμός επιβλητικός όπως δεσπόζει σε μια καστροπολιτεία με τις αυστηρές γραμμές που ακολουθούνται να τηρούνται πιστά ανα τους αιώνες. Στο γραφικό όρμο θα βρει κανείς μόνο ελάχιστα σημεία αμμουδιάς, προκειμένου να απολαύσει τις βουτιές του, καθώς βράχοι, τόσο εντός όσο και εκτός του νερού επιβεβαιώνουν την άγρια ομορφιά του τοπίου.

Σύβοτα

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος,το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο. Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, ο κατασκευασμένος το 1884 φάρος του νησιού Μαύρο Όρος καθώς και ο αρχαίος οικισμός του Βραχωνά. Κυριότερες παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια,η Πισίνα,η Ζέρη και ο Γαλλικός Μώλος. Σίγουρα αξίζει μια καλοκαιρινή- και όχι μόνο επίσκεψη.

Ναύπλιο

Και ήρθε η ώρα για το Ναύπλιο, με το βενετσιάνικο κάστρο του να χάνεται μέσα στο νερό (στην πραγματικότητα υπάρχουν τρία κάστρα σε αυτή την πόλη) και μια πανέμορφη Παλιά Πόλη που αναδύεται πίσω από τα παλιά τείχη.

Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, επομένως υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε. Με πλούσιο παρελθόν και με πανέμορφα σοκάκια του 19ου αιώνα που ξεχειλίζουν από βουκαμβίλιες, είναι η καλύτερη βάση για να εξερευνήσετε τις Μυκήνες ή, αν πάλι προτιμάτε, να κάνετε μια βουτιά σε πεντακάθαρα νερά.

Βαθύ Μεθάνων

Το Βαθύ είναι ένα μικρό ψαροχώρι, στη νοτιοδυτική πλευρά της χερσονήσου των Μεθάνων. Απέχει 21χλμ. (30 λεπτά) περίπου από τον Γαλατά – στο δρόμο για το κάστρο του Φαβιέρου και το σπήλαιο των Περιστεριών – και 7χλμ (10 λεπτά) από τα Μέθανα. Βρίσκεται στον κόλπο της Επιδαύρου, απέναντι από την Καλλονή Τροιζινίας, κάτω από το Μεγαλοχώρι και το ηφαίστειο της Καημένης και αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πραγματικά ήρεμες και χαλαρές διακοπές.

Γερολιμένας

Ο Γερολιμένας είναι παραθαλάσσιος οικισμός του δήμου Ανατολικής Μάνης του νομού Λακωνίας.

Είναι κτισμένος σε υψόμετρο 8 μέτρων, στο νότιο άκρο της Μάνης στο μυχό ενός ομώνυμου όρμου, του τρίτου επιμέρους βορειοδυτικά του ακρωτηρίου του Ταινάρου. Κοντά στον Γερολιμένα καταλήγει το υψίπεδο Εμπρός το οποίο εκτείνεται μέχρι τον Μέζαπο. Απέχει 49 χλμ από το Γύθειο και 95 χλμ από την, πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας, Σπάρτη.

Το ξεχωριστό μανιάτικο ανάγλυφο, τα παραδοσιακά εστιατόρια, τα καφέ και τα ξενοδοχεία προσελκύουν πολλούς επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Ερμιόνη

Είναι η Πελοπόννησος στη νησιώτικη μορφή της, έτσι όπως ισορροπεί πάνω σε μια καταπράσινη χερσόνησο που καταλήγει απαλά στην θάλασσα.

Στο βόρειο τμήμα της σχηματίζεται το μικρό και γραφικό λιμανάκι με τα γραφικά ουζερί και τα καλοκαιρινά μπαρ, ενώ στο νότιο τμήμα της «χερσονήσου» βρίσκονται τα Μανδράκια (το πίσω λιμανάκι), όπου δένουν ιστιοπλοϊκά και σκάφη των από θαλάσσης επισκεπτών της περιοχής. Μια στάση στο αρχοντικό Κρανίδι, αλλά και το κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι, στα όσα αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει κατά την επίσκεψή του στην Ερμιόνη.

Πύλος

Kαρτποσταλικές παραλίες, μεσσηνιακά αξιοθέατά, υπέροχη κουζίνα! Ο λόγος για την Πύλο, μια μικρή γραφική παραθαλάσσια πόλη, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νομού Μεσσηνίας.

Απέχει 52 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας, έχει περίπου 2.500 κατοίκους και είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία, και ορίζεται από τη νήσο Σφακτηρία. Σίγουρα, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, χάρη στην ένδοξη ιστορία και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής.

Αρίλλας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραλία του Αρίλλα στο νομό Θεσπρωτίας, είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Ηπείρου. Η παραλία βρίσκεται κοντά στο χωριό Πέρδικα Θεσπρωτίας. Το όνομά της οφείλεται κατά μία εκδοχή στο Ρωμαίο στρατηγό Αρίλλα στον οποίο ανήκε η περιοχή. Tα ρηχά και καταγάλανα νερά της φιλοξενούν πλήθος επισκεπτών. Στην άκρη της φιλοξενεί ένα μικρό και γραφικό λιμανάκι ενώ υπάρχουν επίσης ταβέρνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, και ξενοδοχεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.