ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Game of Thrones στη Φθιώτιδα (βίντεο)

Το Game of Thrones στη Φθιώτιδα (βίντεο)

Οι τολμηροί που θα κάνουν ορειβασία στην Οίτη για να φτάσουν στον θρόνο της Παύλιανης θα αποζημιωθούν από τη μοναδικότητα του σημείου και τη μαγευτική ομορφιά του τοπίου.

Οι νέοι του χωριού ικανοποίησαν πρόσφατα την επιθυμία τους και τοποθέτησαν στο υψηλότερο σημείο του βουνού την βαριά σιδερένια κατασκευή που είναι εμπνευσμένη από το δημοφιλέστερο Game of Thrones. Ο συσχετισμός με την παγκόσμια επιτυχημένη σειρά ίσως αποτελέσει την καλύτερη τουριστική διαφήμιση για την ορεινή περιοχή. Το επιβλητικό τοπίο που απογειώνεται πλέον από τον θρόνο με τα πολλά σπαθιά, κατέγραψε drone και για δύο λεπτά το video που ακολουθεί μας ταξιδεύει στον παραμυθένιο άγριο και μυστηριώδη κόσμο του Game of Thrones. Η κάλυψη έγινε από τον κινηματογραφιστή Ηλία Κλέτσα της AlphaFilmworks.

Σύμφωνα με τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο της Παύλιανης ο Σύλλογος, αν και επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο και μακρινό σχέδιο, ξεκίνησε με άκρα μυστικότητα έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να κάνει το όνειρο της νεολαίας του χωριού, πραγματικότητα! Κάτοικοι, φίλοι, επισκέπτες, γιαγιάδες & παππούδες, προσέφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά των υλικών και δύο χρόνια μετά, το μεγάλο εγχείρημα ξεκίνησε!
Χρησιμοποιήθηκαν: 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Μάστορας και εθελοντές, εθελοντές και μάστορας. Πότε 10, πότε 20 πότε περισσότεροι…
Η κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου 2019. Για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.