ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Όταν τα «φατσέικα» αποτέλεσαν αντικείμενο… συνεδρίου στο πανεπιστήμιο (βίντεο)

Όταν τα «φατσέικα» αποτέλεσαν αντικείμενο… συνεδρίου στο πανεπιστήμιο (βίντεο)

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Το Καφέ της Χαράς» ήταν σίγουρα νοσταλγικό. Από τους χαρακτήρες του απίθανου χωριού που εμπνεύστηκε ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά δεν έλειπε φυσικά ο Βαγγέλης Φατσέας, ο καφετζής που εξόργιζε τον Δήμαρχο Πώπωτα.

Η περσόνα που υποδύεται ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο «Καφέ της Χαράς» έχει ξεχωρίσει στην τηλεοπτική ιστορία για τα απίθανα μαργαριτάρια του. Τις λέξεις που «επινοεί» προσπαθώντας να μιλήσει επίσημα.

Τα μαργαριτάρια του Φατσέα στη σειρά «Το Καφέ της Χαράς» μπορεί να είναι τα αγαπημένα των φανατικών της σειράς, δεν είχαν γίνει όμως δεκτά με ιδιαίτερη ζέση από τα μέλη του ΕΣΡ, πριν από 9 χρόνια.

Τα επεισόδια του «Καφέ της Χαράς» προβάλλονταν σε επανάληψη από τον ΑΝΤ1, αφού η σειρά είχε ολοκληρωθεί το 2006, όμως αυτό δεν απέτρεψε στο ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στο κανάλι. Όπως διαβάζουμε σε δημοσιεύματα από τον Ιανουάριο του 2011, το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο είχε επιβάλει πρόστιμο 15.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για το «Καφέ της Χαράς» με αιτιολογία «την ανάγκη διαφύλαξης της ποιότητας της ελληνικής γλώσσας και της τήρησης της νομοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων».

Βίντεο: Το «Καφέ της Χαράς» και τα «φατσέικα» σε συνέδριο πανεπιστημίου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μιλώντας για το «Καφέ της Χαράς», ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς Χάρης Ρώμας, κλήθηκε να σχολιάσει εκείνη την απόφαση του ΕΣΡ. «Μια φορά άκουσα και μάλιστα ένα μικρό πρόστιμο» σχολίασε για τα «φατσέικα» και έσπευσε να προσθέσει. «Συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Πριν από δύο χρόνια εγώ και η Άννα Χατζησοφιά ήμασταν επίσημοι προσκεκλημένοι της σχολής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Κομοτηνής για μια μεγάλη διάλεξη με θέμα: “Τα Φατσέικα μια καινούρια γλώσσα που δημιουργεί η τέχνη”».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.