Σε πλειστηριασμό η βίλα του Λάκη Γαβαλά στην Μύκονο – Με τιμή έναρξης τα 1.225.000 ευρώ (φωτο)

Σε πλειστηριασμό η βίλα του Λάκη Γαβαλά στην Μύκονο – Με τιμή έναρξης τα 1.225.000 ευρώ (φωτο)

Σε πλειστηριασμό θα βγει -από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Έσοδον (ΑΑΔΕ)- 14 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί η βίλα του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά, που βρίσκεται στην παράλια της Φτελιάς στην Μύκονο.

Η βίλα, που έχει που δεσμευτεί από την ΑΑΔΕ, θα τεθεί σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, με τιμή έναρξης τα 1.225.000 ευρω δηλαδή πολύ χαμηλότερα από την εκτιμώμενη εμπορική αξία της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική καταχώρηση στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (http://auctions.aade.gr/kpi/public/auction/1_1159_2020_7/) «τίθεται σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στην περιοχή Φτελιά της Μύκονου το οποίο αποτελείται από κτήμα 4.804 τ.μ., υπόγειο 149,30 τ.μ ισόγειο 241,20 τ.μ., πρώτο όροφο 133,11τ.μ και πισίνα με επιφάνεια 120 τ.μ.»

Η συγκεκριμένη βίλα και ο ιδιοκτήτης της απασχολούν καιρό την ΑΑΔΕ. Θυμίζουμε ότι στις 2 Αυγούστου του 2019 ελεγκτές της ΑΑΔΕ ζήτησαν να μισθώσουν την εν λόγω βίλα χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Το αντίτιμο που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις ανερχόταν σε 25.000 ευρώ! Οι εφοριακοί τότε αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το πόρισμα που είχε εκδώσει η ΑΑΔΕ “τον Απρίλιο του 2018, είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα. Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ, με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι, για τα τέσσερα τελευταία χρόνια, το μίσθωμα τριπλασιάζεται. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όμως, δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. Επιπλέον, Ο μισθωτής του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ΄ όλο που οι καταθέσεις των πελατών, που μισθώνουν τη βίλα, γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.