ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

«Δεν μας έχει μείνει τίποτα»: Λόγια απελπισίας από τον κλάδο που παραμένει ακόμη σε lockdown

Κλειστά παραμένουν όμως μια κατηγορία μαγαζιών που παραδόξως πώς εντάσσονται τυπικά στον κλάδο της εστίασης

«Δεν μας έχει μείνει τίποτα»: Λόγια απελπισίας από τον κλάδο που παραμένει ακόμη σε lockdown

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που περιγράφουν οι ιδιοκτήτες ίντερνετ καφέ οι οποίοι μέχρι και σήμερα βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να παραμένουν κλειστές.

Η εστίαση, μετά το παρατεταμένο lockdown του φετινού χειμώνα, έχει ανοίξει έστω και με αυστηρά μέτρα. Κλειστά παραμένουν όμως μια κατηγορία μαγαζιών που παραδόξως πώς εντάσσονται τυπικά στον κλάδο της εστίασης. Ο λόγος για τα ίντερνετ καφέ.

Ο Σάκης Τζαβέλας και ο Κωνσταντίνος Μπορίσοβ ιδιοκτήτες των Cybernet και SkyNet eSports Game Center, ίντερνετ καφέ και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, περιέγραψαν στο Sputnik τη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζουν μιας και ο κλάδος τους παραμένει ακόμα κλειστός.

«Πενιχρή η στήριξη του κράτους»

Η στήριξη του κράτους στους επαγγελματίες του κλάδου δεν ήταν αρκετή και αυτό είναι και ένα από τα κυριότερα παράπονα του κ. Τζαβέλα.

«Η στήριξη ήταν πενιχρή. Για κάθε ενάμιση μήνα παίρναμε 1.000 ευρώ. Απ’ αυτά τα 500 ήταν δικά μας και τα 500 πρέπει να τα επιστρέψουμε μέχρι το τέλος του ’21. Από τα 500 δικά μας, 220 ευρώ είναι το ΕΦΚΑ και με τα υπόλοιπα πρέπει να καλύψουμε τα πάγια έξοδα και ό,τι άλλο προκύψει οπότε καταλαβαίνετε τι μένει» λέει ο κος Τζαβέλας και εξηγεί πως το άθροισμα των πάγιων εξόδων και της ασφάλισής του στο ΕΦΚΑ ξεπερνούν κατά πολύ τα 500 ευρώ της κρατικής στήριξης.

«Επίσης έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας το δώρο Χριστουγέννων των υπαλλήλων. Η κυβέρνηση κάλυψε μόνο το δώρο του Πάσχα. Δεν μας έχει μείνει τίποτα, παλεύουμε να περάσουμε εμείς και οι οικογένειες μας, έχουμε ζοριστεί αφάνταστα» συμπληρώνει.

Επίσης, η κυβέρνηση σύμφωνα με τον κ. Τζαβέλα είχε προαναγγείλει κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ στα οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου: «Είχαν προαναγγείλει κάποια ΕΣΠΑ και ακόμα και σ’ αυτά έχει μπει μέχρι στιγμής το 50%».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.